Зустріч з Віталієм Климчуком 📚📖


Сьогодні в приміщенні читального залу відбулась зустріч з Віталієм Климчуком - кандидатом психологічних наук, доцентом Житомирського державного університету імені І. Я. Франка, письменником, автором роману "Рутенія. Повернення відьми". Приводом до цієї зустрічі став вихід "Рутенії..." у видавництві "Теза". Журі літературного конкурсу "Коронація слова" відзначило роман дипломом "Вибір видавців". Слухацькій аудиторії письменника представив директор видавництва Володимир Брискін. Письменник говорив про свою творчість; про роботу над романом, зачитуючи окремі уривки з нього; відповідав на запитання слухачів.

Віталій Климчук. Народився у Житомирі, навчався на фізико-математичному факультеті Житомирського державного університету. Ще на третьому курсі захопився психологією (неодноразово ставав лауреатом всеукраїнських конкурсів наукових робіт та олімпіад з психології), а після закінчення навчання вступив до аспірантури з психології. Після захисту дисертації працює на соціально-психологічному факультеті університету, вчить студентів математичним методам у психології, історії психології, психологічному консультуванню.

У 2010 році зібрав однодумців та організував у Житомирі плейбек-театр. Зараз Віталій навчається методу психотерапії – психодрамі у проекті Європейського Інституту психодрами, є менеджером у Житомирі Українського Інституту крос-культурної позитивної психотерапії і менеджменту. Його оповідання друкувалися в журналі «Дніпро» та збірках, що виходили друком у Львові, Києві, Житомирі.

Роман занурює читача у дивосвіт давньослов'янських міфологічних уявлень. Князі правлять державами казкової землі Укранії, пліч-о-пліч з ними – мудрі відьмаки. Героїні роману, молодій обдарованій відьмі Рутенії, доведеться не лише шукати шлях до власного «Я», але й рятувати Всесвіт від зазіхань злодія Ахрумана, що вклоняється Чорнобогу. Вірні друзі – чугайстер Віт, русалинка Дзеванна, молодий зільник Золота, мудрий відьмак Добровін – та інші дивовижні люди й істоти допоможуть їй долати найсуворіші випробування.

Віталій Климчук - про свою творчість.


Коментарі