Конкурс буктрейлерів


Традиційно Бібліотека Гете-Інституту в Україні пропонує читачам українських бібліотек і справжнім книголюбам випробувати свою фантазію та креативність. Цього року ми вирішили запропонувати новий, кардинально відмінний від попередніх, формат змагання - створення відеотрейлера до улюбленої німецької книжки. Новітні технології вже давно стали сьогоденням сучасного читача - і саме у книжковому трейлері можна оригінально поєднати два, здавалося б, взаємовиключні захоплення: книжку та цифрові технології візуалізації, щоб зацікавити публіку улюбленими літературними творами. То що ж таке книжковий трейлер?
Це міні-відео, тізер, який візуалізує, унаочнює зміст книжки та відображає її найкращі моменти. Сьогодні книжкові трейлери є самобутним видом мистецтва, що поєднує у собі літературу, візуальне мистецтво та цифрові технології. Створення власного книжкового трейлеру дає читачам гарну можливість креативно та продуктивно проаналізувати прочитану книжку, опрацювати власні думки, емоції, ідеї та поділитися отриманим досвідом. Читачі бібліотек, які беруть участь у проекті, мають обрати книжки з німецькомовних фондів Goethe-Institut, які знаходяться у бібліотеках, та створити книжкових трейлер до вподобаної книжки.

Мета конкурсу: реклама німецької мови та німецькомовних фондів бібліотек Медійної мережі Гете-Інституту в Україні, підвищення інтересу читачів до Німеччини та німецької культури, сприяння читанню. Коло учасників: брати участь у конкурсі можуть усі читачі Центральна міська бібліотека ім. І.В. Бевза, як учасниці проекту. Увага: змагатися за отримання стипендії до Німеччини можуть тільки повнолітні особи!

Вимоги до відео.
  • Назва: Моя улюблена німецька книжка.
  • Формат: усі формати відео, які є доступними користувачам ОС Windows.
  • Тривалість відео: до 3 хвилин Мова: без обмежень. 
  • Одна особа може надіслати тільки одне відео. 
  • Трейлери мають бути короткими, але змістовними, відображати бачення книжки учасника конкурсу. 
  • Відео та фотоматеріали можуть поєднуватися з аудіо-елементами. (У разі використання пісень або музичних треків, слід перевірити, чи надав правовласник дозвіл на їх використання).
Журі не оцінюватиме конкурсі роботи лише за критерієм технічної якості виконання. Тобто, трейлери можна знімати на відеокамеру, фотоапарат, планшет або мобільний телефон. Передусім журі оцінюватиме креативність та оригінальність, адже книжкові трейлери покликані, зокрема, привернути увагу до фондів бібліотек і сприяти популяризації читання.

Маленька порада: важливими програмами є Windows Live Movie Maker (Win 7) Movie Maker 2.6 (ab Win XP), Screencaster-Videosoftware: www.screenr.com

Перебіг. 

Конкурс відбуватиметься у дві фази:

Фаза 1: Локальний конкурс:
  • Початок: 1 лютого 2014
  • Бібліотеки на місцях оголошують конкурс.
  • Кожен учасник конкурсу отримає диплом.
  • Найкращі митці отримають невелички призи на місцях.
Фаза 2: Національний конкурс.

До 15 квітня 2014 бібліотеки-учасниці проекту надсилають роботи-переможці першого етапу до Goethe-Institut у Києві (максимум 5 робіт). У Києві журі визначить переможців національного конкурсу (1, 2 і 3 місця) та підіб’є підсумок голосування у Фейсбуці.

Нагородження переможців відбудеться до 20.05.2014.

Призи.
1 місце: мовна стипендія до Німеччини (Goethe-Institut бере на себе витрати на переїзд, перебування та вартість мовного курсу, а також підтримку в отриманні візи на час перебування у Німеччині). Тільки для повнолітніх!

2 та 3 місця, а також переможці ФБ-голосування теж будуть відзначені призами (електроні книги, MP3-плеєри тощо).

Коментарі