Наша сила у вірі нашій!


28 липня - День хрещення Київської Русі. В Україні свято відзначається після підписання 25 липня 2008 року указу президента України Віктора Ющенка "Про День хрещення Київської Русі-України". Історично Хрещення Русі було обумовлено рядом причин. По-перше, об'єднання земель вимагало відмови від племінних богів і введення монотеїстичної релігії за принципом "одна держава, один князь, один Бог".

По-друге, весь європейський світ до того часу прийняв християнство. І, по-третє, залучення до християнської культури давало країні сильний стимул до розвитку. Першим православ'я прийняв Київ, а за ним і інші руські міста. Однак, Хрещення Русі в дійсності затягнулося на кілька століть - до тих пір, поки християнство остаточно не перемогло язичницькі вірування.

Сьогодні, 25 липня, бібліотечні працівники Центральної міської бібліотеки імені Бевза зібралися щоб віддати шану нашій державі, нашій неньці Україні. Було підготовлено розгорнуту книжкову виставку "Коли доторкаєшся до вічності", яку можна переглянути нашим користувачам та відвідувачам бібліотеки на абонементі. Цього ж дня ми запросили священника Отця Сергія з Кафедрального Собору ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" (Церква Київського патріархату), щоб провести обряд освячення приміщення бібліотеки.

І якщо у Ваших душах є хоч краплина віри, щедрості й милосердя, утримайте й примножте їх, згляньтесь над собою і кожним, віддайте більше, ніж берете, пожалійте; перш ніж відвернутися. Нехай у нашій великій оселі збудеться воля творящого, світиться ім'я і пам'ять живущого, повернеться слава переможця, кріпиться сила і воля недужого. Свята Україна, прокинувшись, кличе усіх нас на Свято Єднання.



Коментарі