Урочисте відкриття "Шевченківських вечорів"


Сьогодні на площі Тараса Шевченка відбулось урочисте відкриття мистецького проекту "Шевченківські вечори", започаткованого за ініціативи департаменту культури міської ради. На відкритті виступали творчі колективи міського Палацу мистецтв – вихованці зразкової творчої майстерні естрадного мистецтва "Зоряна мрія", аматорські хорові колективи "Дзвін" та "Добродар". Ми презентувала тематичну виставку "У далеку дорогу життя ми візьмемо Шевченкове слово".

Проект триватиме протягом чотирьох місяців та завершиться 27 серпня. У його рамках щочетверга на площі Тараса Шевченка проводитимуться культурні заходи. Тут вінничани та гості міста зможуть побачити концерти за участю творчих колективів і окремих виконавців шкіл, позашкільних мистецьких навчальних закладів, вихованців клубних установ, народних аматорських хорових колективів і ансамблів. На вечорах також виступатимуть вінницькі письменники. Будуть представлені виставки творчих робіт професійних і самодіяльних художників, виробів майстрів народної творчості, тематичні літературні виставки. 

Проект "Шевченківські вечори" сприятиме популяризації серед вінничан та гостей міста духовних і культурних надбань українського народу. А також рідної мови як духовного коду нації, формуванню цінностей українського патріота та любові до свого народу і його історії.







Коментарі