Володар слова


17 вересня культурна громадськість України та світу відзначила 151 рік від дня народження Михайла Коцюбинського - українського письменника, автора таких відомих творів, як "Дорогою ціною", "Intermezzo", "Fata morgana", "Тіні забутих предків"… Зокрема завдяки однойменному фільму Сергія Параджанова під тією самою назвою, ім'я Коцюбинського знають добре у світі, а також і завдяки перекладам письменника.
Але Михайло Коцюбинський - це також незрівнянна за красою українська мова, в якій кожне слово досконало передає всі найтонші прояви духовної напруги. Це і незвичайна людина, з неординарною біографією. "Володар слова" - під такою назвою в бібліотеці пройшов літературно-музичний вечір, присвячений творчості Михайла Коцюбинського. Нашими гостями стали бійці Калинівського полку оперативного призначення.

Розповідь супроводжувалась показом презентації та переглядом буктрейлерів до творів великого письменника. Окрасою вечора було виконання українських пісень Наталією Ярковською-Юрчак. Для користувачів також було підготовлено книжково-ілюстративну експозицію, присвячену життєвому та творчому шляху Михайла Коцюбинського. Я закликала всіх читати й перечитувати твори класика, адже це й буде найкращою пам'яттю і вдячністю одному з геніїв української літератури.

Коментарі