Фестиваль європейського кіно


З 22 червня по 6 липня у бібліотеках України тривав Фестиваль Європейського Кіно. За ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні можна було ближче познайомитися з кращими фільмами останніх років, знятими в країнах ЄС та створених з метою популяризації європейського мистецтва кіно. У програму фестивалю увійшли фільми-події: призери Канського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію "Оскар" за кращий неангломовний фільм.
Участь у фестивалі взяли ми і наші колеги з бібліотеки-філії № 13. 24 червня вінничани мали змогу переглянути французький пригодницько-біографічний фільм "Одіссея" режисера Жерома Салля. 

"Одіссея" - Маштабний проект французького кінематографа. Історія життя легендарного Жак-Іва Кусто - людини, яка була легендою своєї епохи. Вчений, дослідник, мандрівник, фотограф, режисер, а також чоловік та батько. Перед глядачами відкриваються неймовірні морські краєвиди, захоплюючий підводний світ, що манить та чарує з першого погляду. 

Перегляд фільму відбувся безкоштовно в рамках проекту "Фестиваль Європейського Кіно у бібліотеці" за підтримки Української бібліотечної асоціації разом з дистриб'юторською компанією "Артхаус Трафік". 



Коментарі