Європейський Союз вчора й сьогодні. Серце Європи - Німеччина.

 


День Європи – свято, яке відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті. Це свято, разом із єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом Європейського Союзу.
 
В Україні День Європи відзначається з 2003 року в третю суботу травня. З цієї нагоди в рамках проєкту «Мова. Культура. Німеччина» було проведено онлайн заходи «Європейський союз вчора й сьогодні» (нім. «Europäische Union gestern und heute») та «Серце Європи - Німеччина» (нім. «Deutschland ist das Herz Europas»), у яких взяли участь студенти другого курсу факультету іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.
 
Під час онлайн заходу «Європейський союз вчора й сьогодні» (нім. «Europäische Union gestern und heute») студенти дізналися про історію появи Дня Європи (рішення стосовно святкування цього свята було прийнято у 1985 році на саміті ЄС у Мілані), традиції святкування, німецькою мовою назвали країни, які входять до складу Європейського Союзу.
 
Учасники онлайн заходу «Серце Європи - Німеччина» (нім. «Deutschland ist das Herz Europas») переглянули відеоролик про Німеччину, прочитали та обговорили цікаві факти про країну та її столицю Берлін, висловили бажання відвідати Німеччину та на власні очі побачити її визначні місця.















Коментарі