О рідне слово, хто без тебе я?


27 жовтня наша держава святкує День української писемності та мови. Це свято відзначає важливість ролі української мови в процесі консолідації нашого суспільства. Воно спрямоване не тільки на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію, але й демонстрацію її багатства та краси. Цього ж дня ми вшановуємо пам'ять святого Преподобного Нестора-Літописця – основоположника письмової української мови.
З цієї нагоди працівники нашої бібліотеки презентували розгорнуту книжково-ілюстративну виставку "О рідне слово, хто без тебе я?". Видання, представлені на експозиції розкривають роль української мови в процесі об'єднання українського суспільства, знайомлять з науковими працями щодо походження і розвитку української мови, допомагають читачам дотримуватись культури української мови та занурюють нас у дивовижний світ художньої літератури. Також на виставці експоновані довідники, словники з української мови, які набули популярності в останній час. 





Нашим читачам пропонуємо ознайомитись з Київським літописом "Від Володимира Мономаха до Романа Галицького", який закарбував кілька вікопомних подій ХІІ століття, діяння Володимира Мономаха - князя-державника, полководця, першого світського письменника Русі-України.



Виставку доповнюють книги наших видатних земляків-мовознавців Анатолія Подолинного та Бориса Хоменка про долю нашого слова в суспільному житті країни.


Прочитавши цю книгу ми навчимося берегти рідну мову, захищати її від чужомовних зайд, неуків, невігласів. 

Коментарі