Хай козацька мудрість воскреса щоднини...


Сьогоднішнє засідання клубу "Хочу розповісти вам…", було присвячене Дню українського козацтва. На учнів молодших класів загальноосвітньої школи № 4 чекала захоплююча мандрівка в історію українського козацтва, конкурсна програма, музично-розважальна частина та сюрприз для активних учасників змагань.

Щоб стати справжнім козаком, потрібно було пройти важкий вишкіл та суворі іспити. Новачок спочатку сім років у якості «молодика» учився сім років фехтуванню, влучній стрільбі, вправній верховій їзді, розвивав силу та спритність. Наприкінці кожен повинен був взяти участь у військовому поході на Туреччину, виконуючи обов'язки зброєносця. І лише тоді кандидат у козаки допускався до іспиту на звання запорожця… Ведучі запропонували дітям теж перевірити деякі з якостей козака - кмітливість та спритність.


Учні ЗОШ № 4 були не тільки глядачами, а й активними учасниками свята. 


Захід проводять (зліва направо): керівник клубу В. І. Лєбєдєва, бібліотекар 1-ї категорії кафедри для юнацтва абонементу; Т. В. Калюжна бібліотекар 2-ї категорії кафедри для дорослих абонементу; Т. А. Верещак, провідний бібліотекар кафедри для юнацтва читального залу.




Коментарі