Екологічний десант


Акція "Екологічний десант", яка відбулася сьогодні в рамках заняття гуртка "Вікно в природу". Її мета - формування екологічної культури у дітей, посильний вклад у боротьбу із забрудненням навколишнього середовища, привернення уваги громадян до проблем захисту довкілля від забруднення. Гуртківці на чолі з І. А. Єліною - керівником гуртка, впорядковували територію перед бібліотекою. Після цього Ірина Анатоліївна провела для дітей майстер-клас по виготовленню поробок з опалого листя.

Однією з найбільш актуальних проблем людства є захист навколишнього середовища. Справа в тому, що наша планета має перспективу в найближчому майбутньому перетворитися в одну велику смітник. Підраховано, що міський житель за рік виділяє (в буквальному і переносному смислі) тонну різних відходів. Крім харчових відходів та продуктів життєдіяльності, величезну кількість сміття складає папір і картон, скляний бій, пластмаса тощо - тобто, те, що фахівці називають твердими побутовими відходами.

Додайте сюди ж промислові відходи: відвали металургійних підприємств, будівельне сміття, відходи заводів і фабрик, і в їх числі смертельно небезпечні, що містять ртуть, свинець, миш'як, токсичну органіку. Ще одна чимала проблема - відходи сільськогосподарського виробництва. Зі 150 мільйонів тонн стоків тваринницьких комплексів у добрива перетворюється тільки 110 мільйонів тонн. Решта 40 мільйонів у вигляді стоків отруюють воду і землю.

Для виправлення ситуації, що склалася, потрібен розвиток у кожної людини «екологічної свідомості», яка буде визначати вибір варіантів технологій, будівництва підприємств і використання природних ресурсів. Тому одне основних завдань сучасної освіти - становлення екологічного способу мислення.

Майстер-клас проводить Ірина Єліна, керівник гуртка "Вікно в природу".  



Ось, що вийшо у гуртківців.



Коментарі