Бібліотека - Гете-інститут в Україні: плідна співпраця


30 січня до бібліотеки завітала Реґіна Ангут-Фрам - керівник відділу «Інформація та бібліотека» Інформаційного центру та бібліотеки Гете-Інституту в Україні. Під час візиту пані Реґіна ознайомилася з ходом реалізації проекту "Заочний абонемент (Україна)".
Ґете-Інститут - це всесвітня мережа культурних центрів Федеративної Республіки Німеччина. Він популяризує вивчення німецької мови за кордоном і підтримує міжнародну співпрацю в культурній сфері, подає детальну інформацію про культурне, суспільне й політичне життя Німеччини. Представництвом в Україні є Ґете-Інститут у Києві.

Інформаційний центр та бібліотека Гете-Інституту в Україні пропонує широкий вибір сучасних матеріалів з Німеччини і про Німеччину німецькою мовою та у перекладі. З метою забезпечення цими матеріалами української громади інформаційний центр та бібліотека реалізує проект "Заочний абонемент (Україна)".

З 1 вересня 2008 року цей проект стартував в центральній міській бібліотеці. За домовленістю наша бібліотека може брати на абонемент у Ґете-Інституті на певний час до 350 одиниць фонду і надавати своїм користувачам в межах цього терміну. Такі періоди називаються фазами і тривають 5-6 місяців.

З вересня 2011 - по червень 2012 рр. триває 11-ї фаза проекту. На цей час наша бібліотека повністю оновила фонд "Заочного абонементу", отримавши 338 нових видань книги, компакт-диски, CD-ROM, відеокасети, DVD, настільні ігри).

Пані Реґіна привезла з собою медіа скриньку. Ці скриньки були створені за тематичним критерієм і містять 20-30 найменувань. Наша скринька називається "Поп і Компанія - CD з популярною музикою" та призначена для всіх, хто цікавиться сучасною німецькою розважальною музикою, викладачам німецької мови. Вона містить CD з музикою стилів поп, рок, джаз, панк, техно та з творами Rammstein, Scorpions, DePhazz, Nina Hagen, Prinzen, Silbermond, Wise Guys, Grönemeyer та ін.

Пані Р. Ангут-Фрам вітає директор Вінницької міської ЦБС В. В. Малінін.

З реалізацією проекту "Заочного абонементу (Україна)" гостю знайомить заступник директра з організаційно-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи О. В. Ткач. 


Дмитро Матіюк суміщає роботу викладача іноземних мов з професією бібліотекаря. Його учні - багаторічні учасники проекту. Дмитро розповідає пані Регіні про свій досвід співпраці з Гете-інститутом в Україні.

Вихованці Д. В. Матіюка  отримали від пані Регіни невеличкі сувеніри.

Для гості діти підготували невеличке інсценоване вітання німецькою мовою.

Пані Регіна демонструє матеріали медіа скриньки.

Коментарі