Правильне харчування як головний фактор здоров’я

Доповідь виголошує співробітник НП "Здоров'я" Анатолій Іванович Гончаров. 

Саме цій темі було присвячене сьогоднішнє засідання клубу "Академія здоров’я". Дотримання правил здорового харчування в поєднанні з регулярними фізичними вправами скорочують ризик хронічних захворювань і розладів, таких як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет, підвищений тиск і рак. Ведучі засідання - співробітники НП "Здоров’я" Ірина Михайлівна Покутна та Анатолій Іванович Гончаров - у своїх доповідях ознайомили слухачів з етапами зашлакованості організму та методами його очистки за допомогою трав'яних чаїв та інших препаратів компанії "Natures Sunshine Products, Inc." (NSP).

Людський організм складаємося з клітин, які народжуючись, живуть, розмножуючись і вмираючи всередині нас. Щодня людина поглинає разом з їжею та напоями сумнівної якості масу токсинів. Що ж відбувається далі з усіма цими токсинами після потрапляння їх в організм? Токсини починають поступово відкладатися в тканинах. Починається зашлаковка організму. Накопичення токсинів в багатьох тканинах призводить до хронічних хвороб. По суті хвороба є проявом боротьби захисних сил організму, керованих імунною системою, проти зовнішніх і внутрішніх токсинів.

Стадії накопичення шлаків в організмі:
  1. Стадія виділення шлаків. Це фізіологічна стадія. Наприклад, людина спожила в їжу зіпсований продукт, у відповідь на що у нього виникли блювота і пронос, після чого наступило одужання. Або в організм людини, наприклад, потрапив якийсь вірус, в результаті чого піднялася температура, з'явився нежить, і через 1-2 діб людина видужала, нежить зник. 
  2. Стадія реакції. Має місце патологічно посилений виділення токсинів і шлаків із тканин: тривале підвищення температури тіла; затяжні нежить, кашель, пронос, блювота; довго не проходять нагноєння, фурункульози, стоматити, фарингіти, аднексити. У випадках з алергією це діатези, дерматити, алергічні риніти, кон'юнктивіти, ларингіти, бронхіти. На цій стадії організм посилено бореться з інфекцією, виводить шлаки і токсини, але у нього вже не вистачає сил, щоб зробити це швидко. 
  3. Стадія накопичення і перерозподілення великої кількості шлаків. Тут уже часто зникають прояви з боку шкіри і слизових оболонок. Це говорить про те, що в організмі вичерпані резерви, спрямовані на виділення токсинів, і шлаки починають відкладатися в тканинах. При цьому часто виникає ожиріння, або, навпаки, людина сильно худне і не може набрати вагу. Починають утворюватися ліпоми, фіброми, аденоми, кісти, мастопатії, поліпи, з'являються гіперплазії, екзостоз. У людей, страждаючих алергічним ринітом, при цьому може відбуватися утворення поліпів у носі. 
Перші три стадії відповідають тканинній зашлакованості організму. На цій стадії наш організм ще справляється з накопиченими токсинами і шлаками, періодично викидаючи їх у вигляді загострень хронічних захворювань. Але, якщо людина не допомагає своєму організму час від часу позбавлятися від накопичених шлаків, не очищується, не переходить на здорове харчування, не позбавляється від шкідливих звичок, то зашлакованості організму посилюється, і організм перейде на наступну стадію - стадію відкладення шлаків всередині клітин.

Виходом із такої ситуації може стати, по-перше повне очищення організму; по-друге, свідома відмова від небезпечних речовин та дотримання принципів раціонального харчування; по-третє, споживання великої кількості чистої води; по-четверте, включення до раціону харчування клітчатки, ферментів, біфідо-, лактобактерій.

Далі, перед слухачами виступили лідер компанії Галина Анатоліївна Петрушевська та консультант компанії Борис Іванович Барчук. Вони розповіли про свій досвід використання продуктів NSP.


Виступає лідер компанії Галина Анатоліївна Петрушевська.

Своїм досвідом ділиться консультант компанії Борис Іванович Вальчук.

Коментарі