У нас в гостях - Олександр Есаулов 📚📖


Сьогодні о 17:30 в приміщенні читального залу відбулась зустріч з Олександром Есауловим — письменником, ліквідатором аварії на ЧАЕС. Представляв письменника директор видавництва "Теза" Володимир Брискін. Наприкінці зустрічі Олександр Есаулов подарував презентовані видання бібліотеці.

Олександр народився 1952 року в селі Ромачі Кірово-Чепецького району Кіровської області (Російська Федерація). Нині проживає в Ірпіні - передмісті Києва. В активі письменника сім виданих книг (перша вийшла в 2006 року). З восьми повістей та романів - п'ять книг для дітей, одна «мемуарна», два романи вийшли однією книгою під назвою "Хазяїн зони".

Чорнобильська катастрофа застала Олександра Есаулова на посаді заступника голови Прип'ятського міськвиконкому. Його основним завданням у перші два дні після вибуху стала евакуація жителів міста Прип'ять. Події тих днів пізніше О. Есаулов описав на сторінках своїх літературних творів — романах «Хазяїн Зони» (2008) та «Гіркі води» (2008). В одному з них автор міркує і над майбутнім Зони відчуження: основою сюжету стала реальна суспільна дискусія про те, чи не перетворити чорнобильську Зону на могильних радіоактивних відходів з Європи. Сьогодні Олександр Есаулов також є технічним директором Інституту підтримки експлуатації АЕС.

Незважаючи на серйозну та відповідальну посаду, він знаходить час на дитячі повісті. Більше того - на справжні детективи для дітей. Нещодавно у Вінницькому видавництві "Теза" вийшли три повісті письменника - "Кіднепінг. Справа № 4", "Кенінґова колекція. Справа № 1" та "Чорні археологи. Справа № 2". Саме їх О. Есаулов презентував своїм слухачам.

Повість "Кьонінгова колеція. Справа № 1" розповідає про колекцію Кьонінга, яка дійсно існує. Частина колекції була завезена в Україну після Другої світової війни і знаходилася в музеї доти, поки наш колишній президент Леонід Кучма не повернув її Голландії. У повісті письменник припустив, що частина колекції зникла ще за часів Другої світової війни. Тому за сюжетом детективи з Горобинівки - Льоха Холмс, Миха Ватсон і Бонасьє - розшукують коштовну колекцію…

У книжці "Чорні археологи. Справа № 2" Льоха Холмс, Миха Ватсон і Бонасьє розшукують скарб давньоруських часів…

У книжці «Кіднепінг. Справа №4» (минулого року номінувалася на премію «Книга року ВВС») сюжет закручується навколо викрадення щенят особливої породи — бернський зенненхундця. Юні детективи помічають такі загадки і таємничі події, які, хоч і не обходять дорослих, проте можуть вартувати життя! І навіть викривають злодіїв, що крадуть дітей!

В. Брискін, директор видавництва "Теза" передає примірники презентованих видань головному бібліотекарю відділу обслуговування І. Єліній. 




В. Брискін представляє письменника аудиторії. 










Коментарі

Unknown каже…
Дорогие коллеги! От всего сердца передаём Вам Сердечную награду! Сделайте перепост с блога http://biblioscbs.blogspot.com/ и передайте эстафету дальше!