У світі усе починається з мами!


Матір шанували в усі часи. Однак міжнародним святом День матері став завдяки США. 1907 року молода американка Анна Джервіс з Філадельфії, у якої передчасно померла її мама, звернулася до державних та законодавчих органів США з листами з проханням започаткувати день вшанування матерів. Через три роки від початку клопотання - у 1910 році штат Вірджінія першим визнав День матері офіційним святом.

У 1914 році Президент Сполучених Штатів Вудро Вільсон оголосив День матері офіційним святом усієї країни. Поступово друга неділя травня стала святом ще для 23 країн світу, а понад 30 країн обрали для цього інші дні. Святкування Дня матері в Україні введене в 199 році указом Президента Л. Д. Кучми. Відзначається свято кожної другої неділі травня (в цьому році - 13 травня).

І сьогодні у читальному залі бібліотеки відбувся захід, приурочений Дню матері. На свято завітали випускники дитячого садка № 24. Діти слухали пісні, читали вірші, прийняли участь у конкурсі на кращу розповідь про рідну матусю, а наприкінці заходу переглянули мультфільм про мамонтеня, яке шукало маму…
Можна у світі чимало зробити -
Перетворити зиму на літо.
Можна море й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти,
Можна пройти крізь пусте і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
"В світі усе починається з мами!"



















Коментарі