Вчимося танцювати брейк-данс 🎈


Мистецькі вихідні тривають, і сьогоднішній вечір був танцювальним. На мистецькому майданчику перед бібліотекою проходив майстер-клас з брейк-дансу. Брейк-данс або бібоінг - вуличний танець, одна з течій хіп-хоп культури, і в середовищі хіп-хопу називається "брейкінг". Термін "брейкдансінг" (англ. Breakdancing) створений музичними журналістами для зручності сприйняття обивателями, оскільки в англійському слово англ. breaking позначає різні поняття і має відношення до різних культур.

З цієї ж причини (для чіткості ідентифікації) в самому середовищі хіп-хоп стали використовувати термін "B-boying", який походить від слова B. Boy (break-boy). Увесь танець брейкінг прийшов з Нью-Йорка з півдня Бронкса, крім поп-локінга, який прийшов з Каліфорнії. Брейкданс зароджувався в кінці 60-х років, але прийнято вважати, що він сформувався як окремий танець до 1973 року. Вперше для широкого загалу танець представив Джеймс Браун, так як в його шоу брали участь брейкданс танцюристи.

Танцювальні майстер-класи чергувалися з веселими дитячими конкурсами. Наприкінці свята його учасники отримали призи від спонсорів проекту "Мистецькі вихідні" - МТС, "Мегамоллу" та "Житомирських ласощів".
































Коментарі