Козацькими шляхами


Сьогодні - День українського козацтва. За часів татарської руїни наші предки прозвали козаками тих людей, що, залишившись безпритульними, взяли зброю до рук та почали виходити у степ давати одкоша татарам. Мовою східних народів слово "козак" означало вільну, рухливу людину. Для українців козак був і залишається уособленням фізичної вправності, чоловічої вроди, високих моральних якостей.

З нагоди свята в читальному залі бібліотеки відбувся літературно-музичний вечір "Козацькими шляхами". Гостями заходу стали прес-секретар Вінницького полку Івана Богуна Михайло Рюхов та сотник полку Ігор Плахотнюк (відповідальний за молодіжний напрямок діяльності організації).

Крайове товариство "Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна" - національно-патріотична і оборонно-спортивна обласна громадська організація, спадкоємець і продовжувач ідейних, духовних і моральних засад українських козаків, їх військово-патріотичних, організаційних, культурних і господарських традицій. Товариство об'єднує козаків, нащадків усіх гілок, напрямків і течій Українського козацтва.

М. Рюхов та І. Плахотнюк розповіли учням про основні засади та напрямки діяльності Крайового товариства. Приємним сюрпризом для учасників свята став виступ ансамблю бандуристів Вінницького училища культури та мистецтв ім. Миколи Леонтовича. Наприкінці вечора його ведучі - бібліотекарі залу абонементів Віра Лєбєдєва, Тетяна Калюжна і Тетяна Мазур - пригощали присутніх пирогами.


































Коментарі