На тему вічності


21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Напередодні свята у читальному залі відбувся мистецький вечір присвячений українській мові - одному з найбільших надбань нашого народу. Ведуча заходу бібліотекар відділу обслуговування Віри Іванівна Лєбєдєва, представила наших гостей. Серед них - голова Вінницької організації спілки письменників Петро Григорович Гордійчук, вихованці літературно-мистецької студії "Вітрила" Сергій Шкабара, Анастасія Коломієць, Тетяна Плахотнюк та Аліна Присяжнюк; вихованці музичної школи № 1 бандуристка Марина Волошина та гітарист Владислав Гуменний.

Студія "Вітрила" є одним з найдавніших творчих об’єднань Вінницького державного педагогічного університету ім. М. М. Коцюбинського. Вона заснована у далекому 1950 році. Серед її випускників - чимало письменників на літературознавців, знаних як на Вінниччині, так і далеко за межами України. Сьогодні у студії, якою опікується талановита поетеса Тетяна Василівна Яковенко, понад 50 молодих обдарувань. Для студійців давно стали традиційними зустрічі зі школярами та студентами.

От і на сьогоднішньому вечорі Аліна Присяжнюк та Сергій Шкараба радували вишуканою поезією наших гостей - учнів 8-А класу ЗОШ № 26 на чолі із класним керівником Ольгою Віталіївною Мельник. З власною творчістю знайомив слухачів Петро Гордійчук - поет, журналіст, перекладач, який донедавна очолював редакцію обласного літературно-мистецького журналу "Вінницький край".

Бібліотекарів відділу обслуговування В. І. Лєбєдєва, Т. А. Мазур і Т. В. Калюжна підготували для шанувальників рідного слова поетично-музичну композицію. Учасників заходу було нагороджено подяками, а для дітей - організовано частування варениками.

Ведучі вечора (стоять зліва направо): бібліотекарі відділу обслуговування Т. В. Калюжна і В. І. Лєбєдєва.

Розпочався захід поетично-музичною композицією у виконанні бібліотекарів відділу обслуговування.

Поезію про рідну мову декламує бібліотекар відділу обслуговування Т. А. Мазур.

У нас в гостях вихованці літературно-мистецької студії "Вітрила" Сергій Шкабара, Аліна Присяжнюк, Анастасія Коломієць і Тетяна Плахотнюк .

Виступає вихованка студії "Вітрила" Тетяна Плахотнюк.







Виступає Петро Григорович Гордійчук.



Грає вихованка музичної школи № 1 Марина Волошина.


Грає вихованець музичонї школи № 1 Владислав Гуменний.





Нагородження учасників вечора подяками.

Наостанок гостей пригощали варениками.


"На тему вічності", так називається виставка, приурочена Дню рідної мови

Коментарі