Ми будем довго пам'ятати і вам забути не дамо


Сьогодні - 24-та річниця від дня виведення радянських військ з Афганістану. З нагоди цієї трагічної дати в бібліотеці відбувся вечір-реквієм. В читальному залі зібралися старшокласники ЗОШ № 26. Гість вечора - учасник бойових дій, полковник запасу Олександр Анатолійович Піддубний.

Зібралися, щоб дізнатися про героїв цієї страшної війни; щоб через поезії, пісні, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, зрозуміти серцем, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі - це війна. Ми повинні пам'ятати тих, хто пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав.

Що ми знаємо про ту страшну неоголошену війну? Звичайно, можна розказати про неї мовою цифр. Будь-яка війна у цифрах - це моторошно. Афганська війна йшла з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, тобто 3340 днів. Ми повинні розуміти трагізм участі в афганській війні тоді ще радянських людей, бо через Афганістан пройшло їх з України більше 160 тисяч. 27 грудня 1979 року були введені десантні частини в Баграм, Кабул та інші великі міста, а згодом вони втяглися у бойові дії по всій території.

Присутність чужоземних військ викликали стихійний опір народу. Пік бойових дій припав на 1984-1985 роки. Захід розпочався літературно-музичною композицію. Далі, перед школярами виступив наш гість - полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані Олександр Анатолійович Піддубний.

Вечір розпочався з літературно-музичної композиції.

Ведучі (зліва направо): зав. відділу обслуговування Тетяна Верещак та бібліотекар читального залу Тетяна Ковтун.






Коментарі