"Моя ти зоренько святая..."

Софійка Васюк, у свої чотири роки володіє напрочуд гарним сильним голосом та абсолюьним слухом. Пісня "Славний батьку наш, Тарасе" зачудувала присутніх.

Так називався літературно-музичний вечір, присвячений темі кохання в житті великого Кобзаря. Натура творча і вразлива, Т. Шевченко часто закохувався, закохувалися і в нього, але особисте життя поета так і несклалося...
Організатори та ведучі заходу намагалися розповісти учням про високі почуття та душевні переживання Кобзаря засобами театрального та музичного мистецтва. Лунали музика та співи у виконанні вихованців музичного училища ім. М. Леонтовича Аліни Ковтун, Наталії Паламачук, Юлії Голуб, а також чотирирічної Софійки Васюк та її бабусі. 

Напрочуд гарно декламували поезію Т. Шевченка Марина Часник і Дарина Голуб, теж вихованці музичного училища. Юні актори-аматори, читачі бібліотеки, Дмитрик Лєбєдєв та Аліна Черниш за допомогою ведучих вечора показали міні-спектакль, присвячений темі кохання Кобзаря. 

Гостями вечора стали старшокласники ЗОШ № 26. 

Захід розпочався з інсценізації поезії Т. Г. Шевченка "Мені тринадцятий минало" у виконанні Аліни Черниш та Дмитрика Лєбєдєва. Ліворуч - ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування Віра Іванівна Лєбєдєва.

Бандуристка Аліна Ковтун (в центрі) виконує романс на слова Т. Шевченка "Ой три шляхи широкії". Праворуч від неї - бандуристка Юлія Голуб.

Тетяна Василівна Калюжна, бібліотекар відділу обслуговування, виконує у міні-спектаклі роль Варвари Рєпніної.

Роль Ликери виконує Ольга Мазур, бібліотекар відділу книгозберігання.

Аліна Черниш у ролі Оксани - першого кохання Т. Г. Шевченка. 

Поезію Т. Шевченка декламує Маринка Вдовіна. 

Поезію Т. Шевченка декламує Марина Часник.




Коментарі