Альфа і омега усякого знання 📗📖


"Книга є альфа і омега усякого знання, початок початків кожної науки"
(Стефан Цвейг).
Всесвітній день книг і авторського права відзначається 23 квітня. У 1995 році на паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення Всесвітнього дня книг і авторського права. Його головна мета - викликати у молодого покоління повагу до літератури, закликати людей до читання книг, які є невід'ємною частиною духовної спадщини кожної епохи.

Всесвітній день книг і авторського права можна назвати одним з інструментів культурного збагачення людства. 23 квітня у залі абонементу Центральної міської бібліотеки імені Бевза відбулася презентація виставки творів класиків літератури.

Відомий німецький мислитель, філософ Артур Шопенгауер писав: "Немає кращого засобу для очищення розуму, як читання давніх класиків; варто взяти якого-небудь із них в руки, хоча б на півгодини - зараз же відчуваєш себе освіженим, полегшеним і очищеним, піднятим і укріпленим - наче б освіженим купанням у чистому джерелі".

Мета створення літературної вітальні - зробити фонд художньої літератури ближчим до читача, надати вільний доступ до друкованих творів класичної художньої літератури і, звичайно ж, створити затишну, невимушену атмосферу, в якій можна поринути у мистецтво слова, отримати заряд творчої енергії, спілкуючись із книгою сам-на-сам. Чекаємо на вас!

Коментарі