Салютує весна Перемозі Великій! 📗📖


З нагоди Дня Перемоги ми експонувала Центральному міському парку виставку "Салютує Весна Перемозі Великій". Для мешканців та гостей Вінниці були представлені матеріали, що розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій. Книжкова виставка – це нагадування про велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей.

9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Для українців, як і для всіх інших народів, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога. Війна забрала понад 50 млн. життів. 

Понад 40 місяців - з червня 1941 по жовтень 1944р. - палало на українській землі полум'я Великої Вітчизняної війни. Лилася кров, нищилися матеріальні й культурні цінності, духовні надбання народу. На бій ішли мобілізовані й добровольці, чоловіки й жінки різних національностей. Територія України стала ареною найзапеклішого збройного протиборства двох могутніх держав. Буквально кожен клаптик її землі переораний бомбами, снарядами, перекопаний солдатськими лопатами, рясно политий кров'ю. На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви.

Пам'ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації.

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днями, рясним, своєчасним дощем.

Експозиція виставки складається із чотирьох розділів. Фотоальбоми, газети, книги висвітлюють події Великої Вітчизняної війни: початок війни, життя цивільного населення за часів окупації, біль і надії наших земляків, військовополонених, рух опору, наслідки окупації та визволення Вінничини, вшанування пам’яті загиблих воїнів.












Дякуємо за Перемогу!

Коментарі