Тиждень активного читання


З 11 по 18 вересня в бібліотеці тривав тиждень активного читання "Дитина читає, держава дбає, Україна процвітає!". Розпочався тиждень із зустрічі з наймолодшими читачами, а саме дошкільниками ДНЗ № 35, для яких було підготовлено літературну подорож по казках "Сторінками чарівних казок". Діти приймали активну участь у розгадуванні загадок про казкових персонажів, розшифровували, хто з казкових героїв надіслав телеграми. Сподобалась їм театралізована міні-вистава, за участю ляльок - діда та баби, персонажів народних казок. Завершилась зустріч з малюками переглядом мультиплікаційного фільму "Про всіх на світі".

17 вересня з нагоди 150-річчя від дня народження українського письменника Михайла Коцюбинського відбулась літературна година "Талант, як сонце у душі" з студентами Вінницького вищого професійного ліцею сфери послуг. Студенти вперше відвідали нашу бібліотеку, тому для них було проведено екскурсію по бібліотеці. Після чого студентів познайомили з творчістю великого Сонцелюба Михайла Коцюбинського, який залишив по собі величезну творчу спадщину та здійснив неоціненний внесок у розвиток української літератури. Використовуючи мультимедійне обладнання для присутніх було продемонстровано буктрейлери на твори Михайла Коцюбинського та документальний фільм "Осяяний сонцем".

18 вересня до бібліотеки завітали школярі ЗОШ № 2, де їх радо зустріли бібліотекарі та провели бібліотечний урок "Книжковий дім". Усі ці заходи були заплановані та проведені бібліотекарями задля однієї мети - формувати і розвивати у дітей та юнацтва стійкий інтерес до читання, виховання культури читання як основи розумової праці, прищеплення бажання до постійного розширення своїх знань, до навчання. Адже читання формує ставлення дитини до навколишньої дійсності, розвиває творчу уяву, задовольняє її пізнавальні інтереси, є могутнім засобом впливу на моральну й естетичну сферу особистості.













Коментарі