Бібліотечна родина - єдиній Україні


27 вересня на майдані Незалежності відбувся загальноміський культурно-просвітницький благодійний захід "Бібліотечна родина - єдиній Україні". Захід пройшов у рамках благодійної мистецької акції "Мистецтво країни - за вільну Україну" та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Тут не лише презентували діяльність бібліотек, а й збирали благодійні кошти на підтримку української армії.
Вікторія Гранецька, переможниця літературного конкурсу "Коронація слова", подарувала для книжкового аукціону свої книги. Розпочався захід з флеш-мобу "Читаймо!" за участю студентів, після чого бібліотекарі Вінницької ЦБС презентували гостям свята тематичні книжкові виставки. Ми представили новинки фонду Гете-інституту, які наша бібліотека отримує в рамках проекту "Заочний абонемент (Україна)"Ми пригощали відвідувачів власноруч виготовленою випічкою на імпровізованій солодкій галявині. 

Усі небайдужі вінничани мали змогу долучитися до акції "Тепло долонь, і розуму, і серця я Україні милій віддаю", залишивши свої долоньки із побажаннями на літературній карті України. Бібліотекарі Вінницької ЦБС провели майстер-класи з петриківського розпису, орігамі, витинанки, виготовлення віночків, національних стрічок-браслетів, прадавнього народного оберегу ляльки-мотанки, тощо. Відбувся тут й книжковий аукціон "Книжку купуєш - країну рятуєш!", на якому вінничани мали змогу придбати цікаві книги.

На святі відбулось урочисте нагородження переможців щорічного конкурсу юних читачів "Літо з книгою". Кращою читачкою Центральної міської бібліотеки імені Бевза стала Шафоростова Даша. Її нагородили почесною грамотою Вінницької ЦБС і пам'ятними сувенірами. 

Спільними зусиллями на підтримку захисників України вдалося зібрати 1336 гривень. Усі зібрані кошти передані до БФ "Подільська громада" для наших захисників - невеликий, але щирий внесок бібліотечної родини у спільну для всієї України справу. Усі зібрані кошти передані до БФ "Подільська громада" для наших захисників - невеликий, але щирий внесок бібліотечної родини у спільну для всієї України справу.







Зліва направо: Тетяна Ковтун, бібліотекар відділу обслуговування, письменниця Вікторія Гранецька, я, головний бібліотекар відділу Ірина Єліна.



Кращою читачкою Центральної міської бібліотеки імені Бевза стала Шафоростова Даша. Її нагородили почесною грамотою Вінницької ЦБС і пам'ятними сувенірами. 

Коментарі