Вервольф - гість з минулого

Такою була тема сьогоднішнього засідання клубу "Джерело мудрості". Вибір теми зумовлено наближенням визначної дати - 28 жовтня минає 70-та річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників. На превеликий жаль війна не дає про себе забути і сьогодні. Але мужність і стійкість українців дає нам впевненість у тому, що Україна переможе.

"Сьогодні хочеться згадати важкі випробовування, які принесла минула війна жителям Вінниччини. Запеклість боротьби пояснюється появою під Вінницею об'єкту особливої уваги", - розповідала клубівцям його керівник Віра Іванівна Лебедєва, - "У невеликому сосновому гаю, у 8-ми кілометрах від Вінниці була споруджена ставка Гітлера під кодовою назвою "Вервольф".

Одним з кращих дослідників "Вервольфу" є Луїза Олександрівна Білозерова - журналіст, публіцист, правозахисник. Сьогодні вона завітала на засідання клубу...


Вихованці клубу навчаються у 10-му класі ЗОШ № 26. До бібліотеки вони прийшли разо із класним керівником Ольгою Віталіївною Мельник. Поки очікували гостю, вирішили ознайомитися з новинками літератури на абонементі.

Керівник клубу В. І. Лєбєдєва працює бібліотекарем кафедри обслуговування юнацтва залу абонементів. Вона прекрасно орієнтується в сучасній літературі та знає, що запропонувати читачам.


Луїза Олександрівна Білозерова є надзвичайно цікавим співбесідником. Окрім величезногї ерудиції вона володіє даром слова, крім того, дається взнаки величезний досвід журналістської роботи.
 

Діти слухали розповідь, затаївши подих.



Свою розповідь Луїза Олександрівна супроводжувала унікальними фотографіями.

 
 

В. І. Лєбєдєва від імені присутніх виголошує подяку дослідниці за чудову розповідь.  Від імені керівництва Віра Іванівна
нагороджує Л. О. Білозерову та класного керівника О. В. Мельник почесними грамотами за багаторічну співпрацю з колективом бібліотеки.
 
За нашу правду і свободу
Життя спокійно віддамо,
Як наші предки воювали
За наше щастя і добро.


Коментарі