Казкотерапія у бібліотеці


Фахівці переконані, що арт-терапія - чи не єдиний на сьогодні метод, який "працює" і допомагає людям, які опинилися в кризовій ситуацї. Арт-терапевти шукають можливість на державному рівні надавати професійну допомогу постраждалим в АТО, переселенцям і всім, хто цього потребує. Волонтери з ВОПО "Джерело надії" вкотре допомагають дітям-переселенцям, які потребують психологічної допомоги.

Цієї суботи у бібліотеці діти поринули у світ казкотерапії. Діти читали казку К. Чуковського "Крокодил". Захоплюючий, динамічний сюжет, яскраві образи, невичерпний гумор казки сподобались читачам. У казці розв'язується одне із виховних завдань, які ставив перед казкою автор: за допомогою динамічної фабули "провести дитячу душу через цілий ланцюг різноманітних - часто протилежних - емоцій, часом радісних, часом печальних, і тим розширити психічний досвід дитини". Водночас вони гостро конфліктні; у них показана боротьба позитивного і негативного, добра і зла. 

Як правило, казки Чуковського оптимістичні, з щасливою розв'язкою, у них торжествує добре начало. Одним із основних художніх засобів їх є гумор, який полегшує казкареві справу боротьби з негативними явищами у характері та поведінці дітей і виконує виховну функцію. Після прочитаного твору діти долучились до виготовлення крокодила з кольорового паперу. Яскраві та веселі крокодили вийшли у дітей. По завершенню всі діти отримали солодкі смаколики від ВОПО "Джерело надії".






Коментарі