Чужої біди не буває ...


Сьогодні ситуація в Україні не може залишити байдужим нікого. Кожний намагається прийти на допомогу там, де її чекають. В нашій бібліотеці продовжується робота з внутрішньо переміщеними особами. Це переважно жінки та діти, люди, які потребують особливого до себе ставлення в силу пережитих страхів. Спільно з громадською організацією "Джерело надії" було проведено ряд тренінгів, останній з яких "Що потрібно зробити, щоб пришвидшити адаптацію дітей ВПО?"
Психологи рекомендують: для того, щоб швидше пройшла адаптація дітей до нових умов, перш за все, потрібно батькам постаратись заспокоїтись самим, тому що діти надзвичайно чутливі і залежні від емоційного стану батьків, особливо матерів. Потрібно прийняти ситуацію і намагатись бути "Тут і зараз", у даному моменті життя, і, використовуючи будь - які можливості, допомогу небайдужих, починати робити перші кроки: планувати своє життя і діяти, діяти…

Ні в якому разі не опускати руки, не застрягати в минулому, не скидати свої негативні емоції на дітей. Максимально задіяти дітей в можливих гуртках, творчих майстернях та інших заняттях, по можливості – більше прогулянок містом. Це дасть змогу познайомитись з новим місцем проживання, провести час із самими рідними людьми, переключити увагу на інші враження, що допоможе зняти напругу, тривожність та знизити рівень стресу.





Коментарі