Захисники - наша гордість

       З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня встановлено свято - День захисника України. З цієї нагоди у Центральній міській бібліотеці імені Бевза було проведено зустріч з відомою волонтеркою Юлією Вотчер та донькою загиблого захисника України Тараса Сича - Осенією . Слухачами були студенти Ліцею цивільного захисту Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів-гімназії №6.
 

       Юлія Вотчер - жінка-легенда, волонтер із десятками рейсів на передову, активістка Майдану, що досі воює за Україну та рятує життя бійців! Вона — одна із героїнь документального серіалу “Хоробрі Серця” на каналі 1+1. Крута на екрані телевізора і така проста в житті... Жінка, що з Божою допомогою і завдяки щедрим душам українців зібрала для фронтовиків мільйони гривень пожертв, сотні тони гуманітарки і ті самі дві знамениті броньовані “швидкі” для поранених солдатів...
 
         Осенія Сич - донька Тараса Сича ділилася спогадами про свого батька, згадувала свої дитячі роки, розповідала як її батько опинився на фронті. Дізнавшись про смерть батька - довго не могла знайти його тіло. Але завдяки волонтерам тіло доставили у Вінницю. Єдине, чого хотіла донька - поховати батька як героя. Тарас Сич запам'ятався людиною дуже відкритою, завжди мав при собі книгу, а під час Майдану не випускав з рук збірки патріотичних віршів.
 
 
 
 
 
Наталя Ярковська-Юрчак виконала для усіх присутніх ліричну пісню "Горе долом ходжу"
    Цей захід перетворився на зворушливу зустріч, яка пройшла надзвичайно емоційно.
 

Коментарі