Його життя - колекція


На сьогоднішнє засідання клубу "Колекції та колекціонери" завітав колекціонер марок із українським корінням Олександр Балабан. Хоча пан Олександр народився і виріс у США, проте серцем і душею є українцем. Він син козацького сотника емігранта Якова Балабана, котрий у 20-х роках минулого століття і почав збирати колекцію. Сьогодні за оцінкою філателістів вона коштує не один мільйон доларів. 

Пан Олександр привіз до Вінниці частину своєї колекції. Адже саме у нашому місті незабаром має відкритися Музей української марки. В основу музею ляже найбільша у світі колекція українських поштових марок, що належить громадянину США, синові емігранта з Вінниччини Якова Балабана – Олександру, котрому вже за 60 років. Він не має нащадків, відтак, задля збереження унікальних фондів вирішив передати її на історичну батьківщину свого батька. 

Для Олександра Яковича працівниками бібліотеки було проведено екскурсію бібліотекою. Пан Олександр у свою чергу подякував за теплий прийом та подарував від благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Музей української марки ім. Якова Балабана" унікальні книги українською мовою, які були видані у Сполучених Штатах Америки на початку ХХ століття. Нагадаємо, що клуб "Колекції та колекціонери" працює у нашій бібліотеці щонеділі з 11 до 13 години. Запрошуємо всіх бажаючих.



Коментарі