День волонтера


Рівно 30 років тому Генеральна асамблея ООН запропонувала відзначати 5 грудня як Міжнародний день волонтера. Цей день став особливим в Україні. У ці нелегкі для нашої країни часи українці проявляють чудеса хоробрості, відданості своїй Батьківщині, рідній землі. Волонтери допомагають армії усім, чим можуть.
В нашій бібліотеці уже більше року волонтери плетуть маскувальні сітки в зону АТО. З нагоди свята у читальному залі відбулась зустріч волонтерів. В програмі зустрічі було: фоторепортаж з подорожі на схід України; "свіжачок" з військового фольклору; про Героїв справжніх і "героїв Краматорсько-Костянтинівського котла"; про танки залізні та паперові; про котів і мишей, про добро і зло.

Святкову атмосферу створила маленька читачка Настя Косич, виконуючи українські пісні на бандурі. Волонтер Юрій Іванович ділився з присутніми про поїздку до Краматорська на 1-й регіональний фестиваль мистецтв імені Івана Пантелєєва. Фестиваль був присвячений пам'яті загиблих на Майдані, воїнів АТО, мирних мешканців Краматорська. 

Наші волонтери налагодили зв'язок з волонтерами "Краматорські бджілки". Відправляючи на фестиваль Настю Косич для виступу, вони спекли коровай та передали його у Краматорськ. "Краматорські бджілки" у свою чергу теж надіслали коровай. Тож завершилась зустріч, з нагоди Дня волонтера чаюванням та частуванням короваю у бібліотеці.

Волонтери спільноти "Чарівна мережка".

Коровай від "Краматорських бджілок".

Фестиваль у Краматорську.

Грає Настя Косич.


Коментарі