Маленька родина у великій історії


Центральна міська бібліотека імені Бевза отримала в рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" нові сучасні видання від бібліотеки Goethe-Institut в Україні. Але звернути Вашу увагу хочемо на твір Каті Петровської "Мабуть Естер" німецькою та українською мовами. Талановито розказана історія маленької людини у світі великих природних чи історичних катаклізмів часто важить більше, ніж суха статистична інформація про сотні загиблих.

Книга - "Мабуть Естер" німецької письменниці українського походження Каті Петровської - викликала чимале пожвавлення у вітчизняному літературному процесі. Авторка переповідає камерні історії власної родини, вплітаючи їх у велику історію ХХ століття й передо­всім фокусуючись на темі Голокосту. Книжка "Мабуть Естер" належить до київського тексту, звідси коріння письменниці та її родини, розсіяної згодом по всьому світу.

Це місто досі їй болить. Дискусії й частково спротив в українського читача викликало зображення Катею Петровською участі українських поліцаїв у переслідуванні київських євреїв. У художньому тексті авторка має право на конструювання саме такої дійсності, так само як читач — на власний погляд на дражливе питання. Тож радимо прочитати цю історію. Чекаємо у нашій бібліотеці.

Коментарі