Новини друкарського двору 📗📖


Початок 2016 р. приніс подарунки у відділ книгозберігання – нові надходження літератури. Надійшла література з різних галузей знань, зокрема: науково-популярна, краєзнавча, художня та дитяча. Незрівнянні відчуття, коли гортаєш нещодавно надруковану книгу, розбігаються очі від ілюстрованих дитячих книг, захоплюєшся історіями про події в Україні та світі, замислюєшся про буття та велич творіння людських рук і душ.

Книги, які надійшли до відділу книгозберігання ЦМБ ім. Бевза ви можете замовити та отримати по ВСО. Бібліотекарі інших систем та відомств можуть скористатись послугами МБА. Ласкаво просимо та приємних вражень від прочитаних книг.


Отже, знайомтесь... Лауреати конкурсів "Коронація слова": Петро Лущик "Тамплієри короля Данила", Ірен Роздобудько "Ґудзик-2. Десять років по тому", Андрій Кокотюха "Привид з Валової", "Адвокат із Личаківської", Костянтин Когтянц "Монети для патріарха", Олексій Волков "Мертві квіти". Лауреати Шевченківської премії - Євген Сверстюк, Валерій Шевчук. "Фелікс Австрія" - новий роман Софії Андрухович, переможець конкурсу "Книга року ВВС-2014". Книга "Риб'ячі діти" Євгена Положія про людей та країни, що минають.


Найрадикальніший, скандальний і непередбачуваний український письменник, автор понад 20 романів, лауреат Малої Шевченківської премії за резонансний твір «Сталінка» (1997р.) Олесь Ульяненко


Роман-реквієм "Армагеддон на Майдані" Василя Базіва - перше художнє вербальне полотно про масштабні події в Україні, що ввійшли у всесвітню історію. Три вирішальні доби на Майдані провів герой повісті "Я з Небесної Сотні" Марка Рудневича.


Україна зараз переживає непрості часи, тому все більш актуальною і цінною стає книга Лєшека Бальцеровича "Надо бороться!" та "800 днів. Коротка історія великої зміни". В цих книгах відображено складний шлях Польщі до економічного розвитку і процвітання. Подібний шлях має пройти і наша держава.


Драматичні і зворушливі історії про М.Гоголя, А.Тесленка, О.Кобилянську в книгах Євгена Сверстюка, Яреми Гояна, Степана Процюка.



Ваші діти ще не читали таких відвертих, правдивих та проникливих книжок, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми підлітків: Малгожата Гутовська-Адамчик "Дівчата з 13 вулиці", Йоанна Ягелло "Шоколад із чилі", "Кава з кардамоном". Книги лауреата Шевченківської премії В. Рутківського "Гануся", "У гості до лісовика" та "Сині води" переконають в тому, що потяг до свободи долає будь-які перепони. Чудову літературу отримали і для малечі, книги яких береш до рук і поринаєш в яскравий та захоплюючий світ дитинства.


У книгах Ярослава Тараса «Таємниці бабусиної скрині» та Ольги Тарасової "Таємничий світ ляльки мотанки" зібрані численні давно забуті, але актуальні у наш час поради з хатнього господарювання, кулінарії, народної медицини, народної творчості.

Коментарі