Зверни своє серце до книги 📗📖


Хтось мудрий сказав, що книги - це кораблі думок, що мандрують від покоління до покоління. Добра книжка пахне життєвою мудрістю, зачерпнутою із чистих глибин, і слово в ній завше живе й діяльне, бо рідномовне! Книги рідною мовою додають нам сили, снаги працювати, допомагає за будь-яких обставин залишатися Людиною! Кораблі - книги, що вийшли з гаваней видавництв і навіки оселилися у відділі книгозберігання ЦМБ, чекають свого читача. Знайомтесь, замовляйте та отримуйте! Замовляйте книги по ВСО та МБА! Гарного Вам читання і бережіть себе!


Андрій Кокотюха - відомий письменник, сценарист, журналіст, майстер детективного жанру, засновник премії "Золотий пістоль" за кращий гостросюжетний твір. Андрій Кокотюха - відомий письменник, сценарист, журналіст, майстер детективного жанру, засновник премії "Золотий пістоль" за кращий гостросюжетний твір... Перелік його літературних нагород вражає - головні премії престижного літературного конкурсу "Коронація слова" він здобув уже п'ять разів! Тільки почніть читати його твори, спинитись неможливо!


Сергій Жадан - активний організатор літературного життя України й учасник мультимедійних мистецьких проектів. Вже відомі читачеві твори і низка малознаних оповідань Жадана. Співзвучність прози й поезії, текст на межі музики... За 15 років Жадан здобув чимало пристижних нагород, одна з нещодавніх - швейцарська літературна премія Фонду Яна Михальські за роман "Ворошиловград". Це найкраща книга десятиліття за версією премії "Книга року ВВС".


Володимир Білінський на основі історичних документів, літописів, спогадів мандрівників, досліджень сучасних археологів, істориків доводить неперервність розвитку українського етносу, починаючи від VI тисячоліття до нашої ери, Трипільської культури, а потім Зарубинецької, Черняхівської, Київської і т. д. У книзі подано багатющий фактологічний матеріал, на підставі якого спростовуються старі заяложені міфи та побрехеньки як радянських, російських, польських так і деяких українських істориків. У книзі "Країна Моксель, або Московія" повідомляються факти, які трактують історію Російської імперії в неспотвореному вигляді, такою, якою вона є насправді.


Марія Матіос "Приватний щоденник. Майдан. Війна...". Найочікуваніша книжка про ексклюзивні події Майдану та триваючої війни, учасником чи свідком яких вона була. Це свого роду хроніка, що починається з кінця 2013-го і до середини літа 2015-го року. Марія Матіос розпочинає боротьбу за свою Націю, тримає її за руки, втирає Їй сльози, "передаючи своє тепло і співчуття"...


Богдан Жолдак "Укри: кіноповість". Бойова проза про сучасне АТО, заснована на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв «Енеїди», відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь. Для читачів майже всіх поколінь.


Довгоочікувана новинка! Люко Дашвар "ПоКров". Письменниця створює романи на теми життєвих історій. Пише так гостро й пронизливо, психологічно й чуттєво, що торкається струн душі кожного. Це роман про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, та про споконвічну війну людини за право бути собою.


Володимир Лис "Країна гіркої ніжності". Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова і глибоко народний письменник, з кожним новим романом Володимир Лис розкриває нові грані свого таланту. Перелік його нагород вражає: «Людина року», кавалер ордена «За заслуги» III ступеня, автор «Найкращого роману десятиріччя», володар численних премій конкурсу «Коронація слова». Вражаюча сімейна сага на тлі української історії. Любов життя треба заслужити.


Про війну і душу сьогодні можна писати тільки так, як пише Борис Гуменнюк у книзі "Вірші з війни". Борис Гуменюк - поет, член Національної спілки письменників України, заступник командира добровольчого батальйону ОУН в 2014 р., голова Української військової організації. Писав вірші в планшеті на передовій, а коли з'являвся інтернет, виставляв їх на своїй сторінці на Фейсбуці. На той час, коли починав писати, він був єдиним з письменників, що був на війні і безпосередньо брав участь у бойових діях.

І реакція читачів на вірші "була приголомшуюча". У книзі Антіна Мухарського «Майдан. (R)Еволюція духу» – переважно ексклюзивний матеріал, який в інтернеті ви не знайдете. Видання складається з п’яти розділів. Серед авторів альманаху є багато інтровертів – людей, які рідко дають інтерв’ю, бо їм важко розкритися під диктофон. Ця книга буде цікавою і дослідникам, бо у виданні є багато деталей, які залишилися поза увагою медіа.

Автограф для наших колег від Антіна Мухарського на Львівському форумі видавців під час презентації книги "Майдан. (R)Еволюція духу". 


До книги "Один народ, одна мова, одна церква" Блаженнішого Мефодія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви увійшли вибрані праці, написані ним у часи предстоятельського служіння в Українській Автокефальний Православній Церкві. У статтях і наукових дослідженнях аналізується головна історична подія церковного життя України ХХ століття — відновлення автокефального буття Української Церкви та проголошення Київського Патріархату.


До збірки Василя Шкляра "Чорне Сонце" увійшли його оповідання, написані за останній рік. "Дума про братів азовських", і "Танець під чортову дудку", "Крук - птаха нетутешня", "Останній шанс Захара Скоробагатька", а також "Високі гори у Ялті" та "Цілком таємні історії". 

"Чорне сонце" - це тепла повість, це родинний фотоальбом, тільки замість світлин - слова. І гортати його важко, бо горло постійно стискається, а на очі набігають сльози. Але потрібно, щоб пам'ятали таких хлопчаків, як Хома й Аксьон, які померли. За нас із вами... 

"Роксоляна" - історична повість українського письменника, автора історичних повістей та оповідань Осипа Назарука, яку серед творів про Роксолану досі вважають кращою. Історична повість із XVI століття розповідає про унікальний випадок в історії, коли жінка-полонянка, християнка, стала дружиною наймогутнішого султана Оттоманської імперії Сулеймана Пишного, вплинула на долю не лише багатьох людей, а й цілих народів та держав. В її образі поєдналися любов і ненависть, ніжність і мужність, доброта і жорстокість, державний розум і дрібна підступність, марнославство. Секрет її успіху не відкритий і досі. 

До видання "Небо. Кручі. Провалля. Вода" увійшли не тільки поезії, а й переклади, статті та листи, які є найважливішими для художньо-естетичного світогляду Василя Стуса, одного з найтрагічніших і найглибших українських поетів ХХ століття. Небо, кручі, провалля, вода - символічні стихії, в яких і з якими поет жив, боровся, розчинявся, змагався, творив – проорюючи власною долею, віршами, світоглядним вибором глибоченну межу між обивательським і пристосуванським існуванням і гранично чесним життям із собою, в собі, над собою.


"Письменники про футбол. Літературна збірна України". Антологія містить фантастичні й реалістичні, трагічні й сатиричні, біографічно-публіцистичні та глибоко інтимні, але неодмінно «навколофутбольні» оповідання одинадцяти літературних форвардів України ХХІ сторіччя. У кожного із цих письменників свій «футбол», свої правила літературної гри — настільки різноманітні й непередбачувані, наскільки різноманітним та непередбачуваним може бути політ м'яча.


Книгу “Моя дорога птаха” написала Ольга Кузьменко, мама відомого українського співака та легендарної людини – Кузьми Скрябіна. А маминою книжкою вона названа, бо це не просто книга, а сторінки спогадів, які переповнені теплом та любов’ю. Книга вміщує історії, яким був її Андрійко і яким залишиться у серцях мільйонів людей. Майже кожна сторінка книги містить декілька фотографій Кузьми – таке враження,що сімейний альбом дивишся. Тексти пісень і казка, яку написав Андрій, лише додає домашньої атмосфери.


Книга "Відвага і страх" Ольги Гнатюк було презентовано 10 вересня на Форумі видавців у Львові, де вона була названа Книгою року. Ця книга несе в собі долю людей в окупованому Львові, складні стосунки між ними, впливи солідарності та ворожості, в основі яких лежали відвага і страх.

Після прочитання книги лишиться відчуття, що сам там побував - ходив тією гранатами рваною бруківкою, слухав те радіо, кавував із тими, хто творив тогочасний Львів і разом із ними переживав біль і страх кривавого молоха війни. Великої уваги варта книга відомої у всьому світі письменниці, лауреата двох десятків найпрестижніших премій, книги якої перекладені на 35 мов, по них знято 24 фільми, два з яких номіновані на "Оскар" - Світлана Алексієвич "Час second-hand. Кінець червоної людини".


"Не сподівайтеся позбутися книжок" - це не погроза сучасних європейських інтелектуалів Умберто Еко та Жан-Клода Кар’єра, а іронічне застереження, оперте на досвід тривалого книгокористування. Автори піднімають широке коло питань щодо ролі книги в нашому житті і в цивілізаційному розвитку в цілому, роль книги в різні історичні епохи і особливо в сучасному житті, книга та релігія, книга і освіченість, книга і знання – все це в розмові інтелектуалів постає в надзвичайно цікавому поданні.

Автори не дискутують, вони гармонійно доповнюють думки один одного, приправляючи розмову цікавими цитатами, історичними фактами та власним досвідом. Читач-книголюб не лишиться пасивним спостерігачем, бо все, що обговорюється в діалозі, так чи інак заторкує і його власне ставлення до написаного, виданого, обговореного й оціненого.

Якщо у майбутньому ти обираєш для себе шлях лідера, шлях успіху та перемог, то ці книги саме для тебе.

Улюблені з дитинства - улюблені назавжди. 


У книзі "Банда Піратів. Скарби пірата Моргана" на долю малих шукачів пригод випаде чимало випробувань, і зрештою вони дізнаються, що ж дорожче за всі скарби світу. Книга "Латочка та Хмареня" Прокоф’євої Софії розповідає про одне королівство, у якому існувала жахлива заборона на вільне користування водою. Тож вода стала на вагу золота. А що було далі, ви прочитаєте на її сторінках.


Ви ще й досі вважаєте, що собаки не вміють думати? Таке твердження спростує книга Сашка Чорного "Щоденник Фокса Міккі", де маленький симпатичний фокстер’єр на ім’я Міккі виявляється, не лише думає, а й уміє писати, читати та віршувати...


Для обережного читання: щоб не надірватись від сміху. Що робити, коли сонце падає прямісінько на твою повітку? Як покататися на міжгалактичному макуцельоті? Чи легко врятуватися від метеоритного дощу? Як уберегти корову від зоопарку? Не знаєш? Тоді хутчій познайомся з вужем Ониськом у книзі Сашко Дерманський "Володар Макуци, або Пригоди Вужа Ониська", і він тобі про все розповість! Книга дуже гарно побудована композиційно. Це весела пригодницька казка, якою хочеться ділитися з іншими. "36 і 6 котів" Галини Вдовиченко.

Непросто уявити таку неймовірну кількість хвостатих пухнастих різнобарвних героїв безхатьків, 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Якщо десь у світі є дракони, і якщо є бодай одненька принцеса, вони обов’язково зустрінуться. Навіть якщо дракони не дуже вірять у принцес, а принцеса, щиро кажучи, не зовсім принцеса, а тільки мріє нею стати, вони все одно зустрінуться. Бо такі вже закони природи... Не вірите? Тоді почитайте цікаву книгу Сашка Дерманського "Маляка - принцеса Драконії".


Читайте всією родиною. Читачі асоціюють себе з головними героями. Щоб їм було комфортно це робити, твір має бути збалансований — у ньому повинні бути наявні жіночі та чоловічі головні персонажі, близькі читачу за віком .Таким чином, їм пропонується розвивати інтелектуальну та емоційну сферу. Саме в книгах Барбари Космовської "Буба: мертвий сезон", Річарда Метісона "Куди приводять мрії", повісті Оксани Радушинської «Метелики у крижаних панцирах» Ви будете на одному диханні з головними героями.

Не меншої уваги заслуговує книга Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили", саме так називали в народі Івана Фірцака, який понад сто років тому народився на Закарпатті, став чемпіоном Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту, об’їздив півсвіту, здобувши величезну кількість перемог. І хоча «Неймовірні пригоди Івана Сили» здадуться вам справді неймовірними, основа їхня правдива, адже почерпнута із фактичного матеріалу, записаного Антоном Копинцем. А де в цій книжці правда, а де вигадка — спробуйте з'ясувати самі.

Коментарі