Коти для примноження доброти


Свій сьогоднішній захід для учнів ЗОШ № 2 ми присвятили Дню котів. Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Йдеться, звичайно ж, про котиків. Ці милі, по більшості пухнасті і ласкаві тварини, давно і по праву заслужили у людей повагу й любов. Всесвітній день кішок, який відзначається всіма любителями цієї прекрасної тварини в перший день весни - 1-го березня.

В літературі кіт посідає важливе місце. Він часто ставав персонажем різних творів, поем, віршів, казок. Наприклад, "Кішка, яка гуляла сама по собі" Редьярда Кіплінга, "Чорний кіт" Едгара По, "Кіт у чоботях" Шарля Перро, Кішка-Кривоніжка з казки Джанні Родарі "Джельсоміно в Країні Брехунів", "Життєві переконання кота Мурра" Е. Т. А. Гофмана, "Ваш покірний слуга Кіт" Нацуме Сосекі, "Кіт усередині" Вільяма Берроуза, "Королівська Аналостанка" Е. Сетона-Томпсона, "Шамайка" Юрія Коваля. 

Кіт Бегемот - один з головних персонажів "Майстра і Маргарити" Михайла Булгакова. У казці Люїса Керролла "Аліса в країні Чудес" одним з персонажів є Чеширський кіт. Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився серією книг шведського дитячого письменника Свена Нордквіста "Петсон і Фіндус". Бібліотекарі ознайомили дітей з книгами про котів та продемонстрували мультиплікаційний фільм "Петсон і Фіндус ідуть у похід". По завершенню заходу бібліотекарі провели майстер-клас по виготовленню котика з паперу.




Коментарі