Робоча майстерня "Пдільської громади"


12 квітня в рамках благодійної програми "Клуб донорів", запровадженої БФ "Подільська громада", експерти фонду організували перший воркшоп (англ.workshop, дослівно - "робоча майстерня"). На запрошення фонду я з колегами взяла участь у заході. Декілька слів про воркшоп. Це навчальний захід (нарівні із семінарами, курсами, майстернями), на якому учасники отримують знання самостійно. 

Основні відмінності воркшопа від заходів іншого типу - висока інтенсивність групової взаємодії, активність і самостійність учасників, актуальний досвід й особисте переживання. Експерт, ведучий, керівник воркшопа (в даному випадку - це експерт "Подільської громади") допомагає учасникам визначити мету, завдання високопродуктивної майстерні, підбирає методи та прийоми для активного дослідження. 

Учасники використовують особистий досвід і професійні знання та вміння, наявні в них із теми воркшопа. Вони діляться ними з іншими учасниками заходу. Ведучий уміло контролює процес, спрямовує діяльність групи. При такій формі навчання наголос робиться на динамічне знання. Відповідальність за результат навчального процесу розподіляється між учасниками й ведучим. Кожний учасник воркшопа отримує індивідуальне рішення конкретного завдання. Результативність заходу визначається внеском учасників.

Темою нашого воркшопу став "Аукціон проектів" - новий мегапроект "Подільської громади". Під час заняття було розглянуто критерії за якими буде працювати конкурсна комісія, як правильно скласти бюджет, як зробити, щоб ідея стала інноваційною та креативною.



Коментарі