Поїзд єднання України


Сьогодні з Києва стартував "Поїзд єднання України" Труханівська січ". Працівники ЗК ВМ ЦБС також долучились до волонтерського проекту. "Поїзд єднання України" Труханівська січ" напередодні свят побуває у десяти містах Донбасу. В донецький регіон відправляються близько 200 чоловік різних професій: артисти, лікарі, психологи, педагоги, історики, журналісти, які будуть зустрічатися з місцевими жителями і воїнами, які беруть участь в АТО. Волонтери везуть багато подарунків для дітей та дорослих. Два вагони будуть використовуватися як кінозали, там демонструватимуться українські фільми, мультики.

На вокзалах міст Донбасу поїзд зупинятиметься на перших платформах, і жителі зможуть приходити на безкоштовні кіносеанси. Ще один вагон передбачено задіяти під проведення виставок українського мистецтва. Агітаційний десант буде відвідувати школи, підприємства, виступати там з концертами і лекціями про актуальні питання життя України, її історії, навчати людей надавати першу медичну допомогу в разі поранень і травм, розповідати, як вести себе в екстремальних ситуаціях. Психологи попрацюють з тими, хто потребує їх консультацій. Вечорами планують давати концерти і виступати з лекціями в військових частинах. Маршрут потягу виглядає так:
  • 21 квітня перша зупинка - в Слов'янську. 
  • 22 і 23 квітня поїзд перебуватиме в Краматорську. 
  • 24-25 квітня - в Костянтинівці, Торецькому, Авдіївці, Красноармійську. 
  • 26 квітня - в Дружківці. 
  • 27 квітня - в Бахмуті. 
  • 28 квітня - в Лимані. 
Працівниками бібліотек філій № 5, 6, 7, 11 та ЦМБ імені Бевза було зібрано чай, каву, солодощі, сувеніри, обереги, книги у рамках акцій "Подаруй тепло домашнього вогнища", та "Подаруй військовому книгу". Все це передали волонтерам, які вирушили на схід потягом "Труханівська Січ". Від закладу культури Вінницької міської бібліотечної системи поїхала користувачка бібліотеки-філії №1 - Косич Анастасія. Вона гратиме на бандурі та своїм співом даруватиме гарний настрій. Користувачами бібліотек-філій було також написано листи своїм ровесникам, які проживають у Донецькій області. Планується, що перечитавши листи, вони відразу писатимуть відповіді вінничанам. Тож бажаємо "Поїзду єднання України" щасливої дороги!

Листи від учнів ЗОШ №26 (6-В та 6-Д класів), та учнів ЗОШ № 16. 

Коментарі