День Європи - 2016


14 травня Вінниця дев'ятий рік поспіль відзначає День Європи. З нагоди святкування до рідного міста приїхала ціла урядова делегація: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман,  Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, міністр соціальної політики Андрій Рева. Вінничани разом з головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм, мером Вінниці Сергієм Моргуновим, народними депутатами від Вінниччини, a також з послами і делегатами з різних країн світу, взяли участь в урочистому відкритті свята.
На Соборній від Майдану Незалежності до Театральної - живі статуї, фонтани, картини, оркестри та музиканти. Вінничани знайомляться з традиціями Європейських країн, зупиняючись біля стендів, де їх зустрічає молодь в традиційному вбранні тієї чи іншої країни. Працівникам центральної міської бібліотеки ім. І. Бевза випала нагода представляти країну Євросоюзу - Італію. 

Бібліотекарі в ексклюзивних паперових сукнях кольорів державної символіки Італії та Євросоюзу декламували експоновану книжкову виставку "Італія від А до Я", по сторінках яких здійснювали цікаву віртуальну подорож відомими містами Італії. Вінничани та гості міста в рамках заходу могли долучитись до виготовлення виробів з паперу, бісеру, стрічок, відвідавши майстер-класи працівників централізованої бібліотечної системи.























Коментарі