Твої діти рідну землю вишиванками прославляють


Україно моя мила, Україно,
Моя рідна земле, матінка єдина.
Твої роси моє личко умивають,
Твої вітри мої коси розплітають,
Твої діти рідну землю
Вишиванками прославляють.
У третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. Сьогодні, 19 травня минає вже десята річниця свята. Попри те, що святкування не є офіційним його відзначають не тільки в Україні, а в українській діаспорі по цілому світі. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу, садочок чи просто на прогулянку.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. На сьогодні свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

До акції долучилися і працівники нашої бібліотеки та щиро зустрічали учнів 6-Д класу школи № 26, яким розповіли про значення вишиванки у житті кожного з нас. А "родзинкою" заходу став майстер-клас по створенню власного орнаменту для вишивки від майстрині центру "Барви України" - Галини Миронівни Рибак.











Коментарі