У Вінниці відбувся 2-й Фестиваль польової кухні

З донькою Тараса Сича - Осенією.

24 червня 2016 р. у парку ім. М. Горького пройшов другий фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича. Диміли справжні польові кухні, пахло запеченим м'ясом, кашею, борщем, на триногах у казанах варили юшку, на мангалах смажили шашлики. На декілька кварталів було чутно навкруги оркестр Повітряних сил ЗСУ і ансамбль управління надзвичайних ситуацій Вінниці. Справжню мету смачного дійства вказував імпровізований блок-пост із використаними гільзами, снарядами, військовими машинами, які брали участь у бойових діях на Сході України. Під час фестивалю усі присутні мали можливість кинути у скриньки добровільні внески, які будуть передані у зону АТО.
Тарас Сич - кухар, який готував усю зиму для євромайданівців у Києві, потім пішов на Схід і вже там годував бійців "Київської Русі". Загинув на своєму посту у лютому під час мінометного обстрілу під Дебальцевим. Був пацифістом, тому так і не взяв до рук зброї. Тоді снаряд бойовиків влучив просто у кухарський намет. Саме тому й виникла ідея зробити такий фестиваль пам'яті Тараса Сича. Указом Президента України Тарас Сич нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Будучи творчою, закоханою в вірші та книги людиною, Тарас Сич обрав професію бібліотекаря. Працював завідувачем бібліотеки-філії №17 (вул. Пирогова, 115) в кінці 80-х - на початку 90-х років.
Я йду від вас... я йду тепер на небо,
Та залишусь навіки у серцях…
Не треба сліз… і болю більш не треба,
Лиш залишіть мій образ у думках.
Згадайте нас, брати мої по крові,
А ми вас захищатимем з небес.
Ми одягли вінки свої тернові
Щоб дух свободи зрештою воскрес...
Не залишилися осторонь і працівники нашої бібліотеки. Нашому колезі, Тарасу Сичу ми присвятили виставку "Хресна дорога до правди і волі", де була представлена література про події на Сході України, інформація та світлини про загиблого земляка.




Відкриття фестивалю. Звучить гімн України.




Організатор фестивалю, директор міського Палацу мистецтв "Зоря" - Євген Майданик.

Учасник АТО з донькою.

Українська патріотична сім'я.



Смакували страви з польової кухні і ми. Смачно!!!

Коментарі