Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити

Людина, яка перевела своє серце через Майдан - Олександр Лебецький.

Болить життя. 
І перемога теж болить,
Бо я жива, а їх - уже немає,
Бо я іду, а їхній дух - літає
Ще на Майдані.
Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагіч­ні події, які відбулися на Майдані у серці України — Києві — три роки тому, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків. 80 днів і но­чей... Тривожних, заплаканих і вимолених... Три мі­сяці люди стояли на вулицях, щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув. В один день тисячі простих українців стали солдатами сво­го народу. Звичайні мирні люди. Інтелігентні, жар­тівливі, люблячі. Студенти, учні, інженери, водії, вчителі, колишні військові, безробітні.

З цієї нагоди Центральна бібліотека ім. Бевза відзначила День гідності та Свободи. У ці дні пом'янули всіх, хто поклав своє життя за жадану Свободу, а також згадали тих, хто в ту мить, не зважаючи на молоді роки, пішов у бій з несправедливістю - і все заради України!

Спільно зі студентами коледжу Університету "Україна" я провела вечір пам'яті для дев'ятикласників школи № 26, присвячений тим подіям. Із власними спогадами на вечорі виступив учасник київського майдану Олександр Лебецький. Студентка коледжу Олександра Поплавська презентувала книгу Лілії Завойсько "Революція гідності".








Коментарі