Добро й милосердя єднають серця

Волонтер Валентина Погребняк, заступником директора "Вінницякіно".

Пишаюсь я козацьким духом,
Незламним, сильним та міцним,
Потужним волонтерським рухом,
Так як народ наш - вольовим.
Тим, хто бере до рук не зброю,
І ризикуючи життям,
Везе солдатам гумконвої,
Рідненькі, дякуємо вам.
Святкування Міжнародного дня волонтерів, яке щорічно відбувається 5 грудня, було запропоновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році. Початком сучасного волонтерського руху зазвичай вважають створення Міжнародного комітету Червоного Хреста, яке ініціював в 1859 році Жан Анрі Дюнан. Його ідеями стали керуватися волонтери всього світу. До цього дня ми організували зустріч із волонтером Валентиною Погребняк, заступником директора "Вінницякіно".

Вона розповіла студентам Вінницького вищого професійного училища сфери послуг про волонтерський рух у Вінницькій області. Свою волонтерську діяльність Валентина Іванівна розпочала під час революції гідності, коли разом з чоловіком привозили на Євромайдан продукти харчування. За 3 роки проведення бойових дій в зоні АТО вона більш ніж 40 раз відвозила гуманітарну допомогу нашим бійцям на передову. Починалось все з Слов'янська, Попасної, де деслокується батальйон "Вінниця". В своїй розповіді волонтер пригадала знайомство з Тарасом Сичем, який загинув під Дебальцевим.

Ми з Валентина Погребняк біля виставки, присвяченій пам'яті Тараса Сича. 

Тетяна Андріївна розповіла про волонтерів з "Чарівної мережки" та представила світлини епізодів збору та передачі посилок в зону АТО працівниками ЦБС. 

Я і моя колега Тетяна Мазур розповідаємо про історію виникнення волонтерського руху. 


Коментарі