З "Вежі" видно все. І нашу бібліотеку - теж. Частина 1 📗📖

Оновлення бібліотеки видно ще зі входу – вивіску також оновлено. 

Пропонуємо увазі читачів репортаж журналістки Юлії Плахтій Капремонт та понад 27 тисяч нових книг – як оновили вінницьку бібліотеку Бевза, опублікований на сторінках інформаційного порталу "Вежа".

Юлія Плахтій, 17 Січня 2017

Дитячі журнали сторічної давнини, кулінарні книги від наших прабабусь, Гете французькою за 1884 рік та тисячі інших унікальних книг – все це є в арсеналі Вінницької центральної міської бібліотеки імені І. В. Бевза, приміщення якої нещодавно було майже повністю реконструйовано коштом Вінницької міської ради.

Бібліотека, яка існує вже понад 43 роки, знаходиться за адресою вул. Хмельницьке шосе, 4 та є комунальним закладом ВМР. Ще з 80-тих років приміщення бібліотеки не ремонтувалось й відтак було у занедбаному стані. 1 грудня завершився ремонт і бібліотека відкрила свої скарби вінничанам.

У фойє також можна побачити новинку – зображений центр Вінниці, який створив відомий вінницький художник Олександр Никитюк.


Бібліотека «обзавелась» новою підлогою та стелею, вікнами та меблями, стелажі із книгами також замінили.



Як зауважила директорка бібліотеки Ірина Івасюк, ремонту приміщення потребувало давно.


Читальна зала ремонтувалась востаннє 2007-го року, а ось в холі та у абонементному залі – ще за радянських часів. Та й меблі були ще 70-тих років. Ремонт, капітальний та косметичний, що тривав із березня 2016 року до 1 грудня, був справжньою реконструкцією. Відтак, у нас побільшало відвідувачів, – пишається Ірина Івасюк. – Зробили й кафедру для абонементу, й нові виставкові стелажі. Лишили тільки те, що дійсно в задовільному стані.


Окрім того, закуплено кілька сучасних комп’ютерів, один із яких – із програмою для слабозрячих «Super Nova Reader Magnifier», для яких також є ще 26 книг, дорослих та дитячих, написаних шрифтом Брайля.



Також у бібліотеці облаштували кілька зон для дітей різного віку, для підлітків, облаштовано гуртки хенд-мейду, у процесі – гурток про історію Вінниці.


Тут навіть "дислокується" клуб "Імпульс" для людей пенсійного віку – вони збираються, п'ють чай, читають та просто спілкуються, а іноді можуть навіть поспівати.

Бібліотека співпрацює із Гете-Інститутом, відтак тут діє проект проект "Заочний абонемент (Україна)". А у самій бібліотеці є книга 1884 року видання відомого німецького письменника Гете французькою.


Арсенал бібліотеки минулого року поповнився на 27 тисяч 800 книг, й відтак налічує 286 тисяч 521 книгу, а в мережі із 17 закладів у Вінниці перебуває понад мільйон двісті тисяч екземплярів.


Перевірити наявність у бібліотеці тієї чи іншої книги можна і через електронний каталог на сайті бібліотеки. Цікаво, що вартість абонементу на рік для дорослих – 5 гривень, а для дітей – 2 гривні.

Фото Андрія Завертаного













Коментарі