Листівка "Ромашка"


Завтра 8 Березня. Цей святковий день цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства. З нагоди свята до бібліотеки завітали третьокласники приватної гімназії "Дельфін". Ми провели для дітей майстер-клас з виготовлення листівки "Ромашка". Така незвичайна листівка обов'язково сподобається мамі, бабусі чи сестрі, адже подарунок, зроблений своїми руками найцінніший.

Популярність свята наростає і зміцнюється вже більше ста років. Історія появи міжнародного жіночого дня проста і зрозуміла - це була спроба відновити спотворену століттями справедливість по відношенню до жіночої статі, яка на стільки вкоренилася в суспільстві, що бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне - безправ'я і цілковитий, гнітючий послух.

Вперше 8 березня святкувалося 1909 року в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. 1977 року, за радянської ініціативи, жіночий день отримав статус міжнародного дня - рішенням Організації Об'єднаних Націй день називається (повна назва): Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.






Коментарі