І знову у мандри запрошують книги 📗📖


В бібліотечній тиші сплять віки
І котяться між зорями планети
У літерах спружинені роки
І час летить, немов швидка планета!
(Наталія Харисайло)
Нарешті довгоочікуване літо! А це означає, що ви зможете провести їх у компанії книжок, які надійшли до відділу книгозберігання. Тому бажаємо вам теплого літа, з новою цікавою книжкою. Насолоджуйтесь читанням! Ми допоможемо вам зорієнтуватись в книжковому морі новодруків, які поповнюють фонд нашого відділу. Утім, більшість авторів цього огляду не потребують зайвої реклами, будучи майстрами свого жанру, ба - навіть живими класиками сьогодення.


Останні роки надзвичайно популярна історична тема в літературі. Причому популярний не тільки жанр історичного роману: україномовні переклади, документальні дослідження та розсекречення історичних архівів. 

Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта [Текст] : [довідник] / [упоряд. та ред. М. І. Преварська]. - Київ : Велес, 2016. - 364, [3] с. : фот. - (Серія "Гордість і слава України"). - ISBN 978-966-8263-46-4

До книги включено дані про життя і творчість діячів культури, мистецтва, освіти, філософів, педагогів, письменників, поетів, художників, артистів, співаків, композиторів, які зробили значний вклад у своїх царинах, а отже і популяризацію України в світі від найдавніших часів до наших днів.

Сорока, Юрій Володимирович. Похід Сагайдачного на Москву 1618 [Текст] / Ю. В. Сорока. - Харків : Факт, 2016. - 119, [1] с. - ISBN 978-966-637-813-5
Мета книги - опис однієї події, походу гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного; 25-тисячного корпусу українського козацтва, здійснений спільно з армією польського королевича Владислова Вази в Московське царство.

Так чи ні, а нова українська література багатьма своїми рисами завдячує саме Квітці- Основ'яненко. Головним принципом Квітка-Основ'яненко вважав "писання з натури".

Ушкалов, Леонід Володимирович. Григорій Квітка-Основ'яненко [Текст] / Л. Ушкалов. - Х. : Фоліо, 2012. - 120 с. - (Знамениті українці). - ISBN 978-966-03-5098-4 (Знамениті українці). - ISBN 978-966-03-5178-3

Книга розповість про письменника, якого Юрій Федькович назвав "ясним місяцем на небосхилі українського слова".

Голгофа Івана Сподаренка [Текст] : спогади, док., літ. твори / Нац. спілка журналістів України ; [авт.-упоряд. В. В. Біленко]. - Київ : Експрес-об'ява, 2016. - 391, [32] с. : фот. - (Золоті імена української журналістики ; вип. 7). - ISBN 978-617-7389-01-8

У книзі розповідається про життєву і творчу долю відомого українського журналіста Івана Сподаренка, який понад 35 років очолював газету "Сільські вісті".

Як учням отримати 12 балів з літератури та історії, де знайти додаткову інформацію про Марусю Чурай, Лесю Українку, Івана Мазепу, Степана Бандеру - у книгах із серії "12 балів" літературно-художні видання.

Юнґ, Карл Ґустав (1875-1961). Aion. Нариси щодо символіки самості [Текст] / К. Ґ. Юнґ ; з нім. пер. К. Котюк ; наук. ред. укр. вид. О. Фешовець. - Львів : Астролябія, 2016. - 431 с. - Парал. тит. арк. нім. - Бібліогр.: с. 378-406. - Пер. изд. : Aion: Beiträge zur Symbolic des Selbst / Carl Gustav Jung. - Solothurn und Düsseldorf, 1995. - ISBN 978-617-664-066-0

Карл Густав Юнг (1875- 1961 ) відомий швейцарський психіатр, автор вчення про колективне несвідоме, що справило помітний вплив на розвиток не лише психології та психотерапії, але й сучасних напрямів у літературі, мистецтві, культурології, антропології та педагогіці. Книга належить до найважливіших творінь автора.


Аби невпинно вдосконалюватись, розвиватись та усвідомлювати всі дрібні, проте достатньо важливі нюанси нашого часу, потрібно читати книги тої країни, в якій народився та живеш. Усі мови світу вчені розподілили на сім'ї та групи. Українська мова входить до великої сім'ї індоєвропейських мов, а в цій сім' ї до групи слов'янських мов. Сьогодні українська мова посідає важливе місце в житті суспільства. Вона належить до числа найрозвиненіших мов світу, за звуковими особливостями є однією з наймилозвучніших. Вивчайте нашу мову, пишайтесь нею! А в цьому вам допоможуть книги.

Савченко, Любов Григорівна. Розмовляй українською правильно [Текст] : [довідник] / Л. Г. Савченко. - Харків : Фоліо, 2016. - 191 с. - (Учись даром!). - ISBN 978-966-03-7410-2. - ISBN 978-966-03-6165-2 (Учись даром!)

Тріщук О. В. Посібник з українського правопису для фахівців видавничо-поліграфічної галузі : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Видавнича справа та редагування" / О. В. Тріщук, Н. М. Фіголь; Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т". - К. : НТУУ "КПІ", 2012. - 130 c. - Бібліогр.: с. 120-121

Висвітлено історію становлення українського правопису. Наведено найголовніші правила українського правопису, зокрема, написання ненаголошених голосних, апострофа, м'якого знака, префіксів, суфіксів, подвоєних приголосних, складних слів, великої літери. слів іншомовного походження, відмінкових закінчень різних частин мови, прізвищ тощо.

"Народитися в сорочці" - значить бути щасливим у житті. І слово "Сорочка" вживається тут у своєму первісному значенні. Ця доленосна сорочка -безумовно, українська вишиванка, якій надавали величезного змісту, вишиваючи, кодуючи сакральними узорами.

Чумарна, Марія Іванівна. Вишивання долі. Символіка і техніки шитва [Текст] / М. І. Чумарна ; худож.-оформл. В. Чипурко. - Львів : Апріорі, 2009. - 88 с. : іл. - ISBN 978-966-2154-18-4

В цій книзі - розповідь про потаємні коди української орнаментальної символіки, яка поглиблює тему космічного буття людини в потоках світлоносних енергій матеріального світу. Марія Чумарна в новому ракурсі розкриває можливості впливу людини на долю, на здоров'я власного тіла, благополуччя сім'ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків. Тут подано 56 видів техніки шитва, розкладки узорів.

Лильо, Ігор Миколайович. Львівська кухня [Текст] / І. М. Лильо ; [передм. В. Поліщука]. - Харків : Фоліо, 2017. - 249, [4] с. : кольор. іл.

Книга лише на перший погляд присвячена кухні - одному з найважливіших аспектів львівської історії. Відомий знавець міста лева - Ігор Лильо, поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. А ці рецепти передавались у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині їх охоче готують і сьогодні.


У Вас є домашні тварини, яких ви любите і яких Ви доглядаєте ? Тоді знайомтесь - міні енциклопедії, які допоможуть вам дізнатись про особливості будови цих тварин, їхнім способом життя і дізнаєтеся, у який період часу вони жили:

Собаки. 50 найпопулярніших порід [Текст] : міні-енциклопедія: пер. з англ. - К. : КМ-БУКС, 2017. - 56 с. : іл. - ISBN 978-617-538-296-7

За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 порід собак і дізнатися про їх основні ознаки. Довідник стане у пригоді при виборі домашнього улюбленця.

Комахи. 50 найвідоміших різновидів [Текст] : міні-енциклопедія : пер. з англ. - К. : ОСМА, 2016. - 56 с. : іл. - ISBN 978-617-538-357-5

За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших видів комах. Ви дізнаєтесь про їхні основні ознаки та спосіб життя.

Коні і поні. 50 найвідоміших різновидів [Текст] : міні-енциклопедія : пер. з англ. - К. : ОСМА, 2016. - 56 с. : іл. - ISBN 978-617-538-360-5

За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 різновидів коней і поні. Кольорові зображення супроводжуються детальною інформацією щодо головних характеристик кожного різновиду.

Динозаври. 50 найвідоміших різновидів [Текст] : міні-енциклопедія : пер. з англ. - К. : ОСМА, 2016. - 56 с. : іл. - ISBN 978-1-84810-447-1

У цьому довіднику описано 50 найвідоміших видів динозаврів. Ви познайомитесяч з особливостями будови цих доісторичних тварин, їхнім способом життя і дізнаєтеся, у який період часу вони жили на Землі.
Видання стануть у нагоді при виборі домашнього улюбленця, особливості розведення та утримання. 


Ми гайдамаки, ми всі однакові,
Ми ненавидим вороже ярмо,
Йшли діди на муки, підуть і правнуки.
Ми за народ життя своє дамо.
(Надія Пастернак).
Яневський, Данило Борисович. Проект ''Україна''. Відомі історії нашої держави: продовження, 1774-1914 рр. [Текст] / Данило Яневський. - Харків: Фоліо, 2015. - 285 с.: іл.

У новій книжці заслуженого журналіста України, доктора історичних наук Данила Яневського продовжується розповідь про події, що відбувалися на території сучасної України після ЇЇ окупації Російською імперією та монархією Габсбургіву 1781—1914 роках. В основу цієї розповіді покладені узагальнені висновки білоруських, литовських, польських та українських науковців, які показали, що уніфікаційна політика російських окупантів була спрямована на знищення культурної, національної, релігійної, мовної ідентичності окупованих народів, тоді як на землях, які опинилися під австрійською владою, відбувався соціальний, економічний, політичний, культурний розвиток населення. Але завжди були вільні та небайдужі люди, які у різні часи намагалися зробити Україну «ідеальною» правовою державою для всіх народів, що її населяли.

Що може бути цікавішим за її величність історію ? Тільки історія, про яку розповідають небайдуже та неупереджено. Саме так як це робить Валентин Чемерис - відомий український письменник. 

Чемерис, Валентин Лукич. Сини змієногої богині [Текст] : роман-есей / В. Л. Чемерис. - Харків : Фоліо, 2017. - 665, [1] с. - (Історія України в романах). - ISBN 978-966-03-7050-0. - ISBN 978-966-03-5144-8 (Історія України в романах)

Це роман-есей з однією головною героїнею - Скифією, загадковою і таємничою країною, яка у 7 ст. з'явилась на півдні України. Серед усіх відомих нам народів лише скіфи володіють одним, проте найважливішим для людського життя мистецтвом. Воно полягає у тому, що жодному з ворогів, котрий напав на їхню країну, вони не дають урятуватися. Ніхто не може їх наздогнати, якщо тільки вони самі цього не захочуть. Адже у скіфів немає ні міст, ні укріплень, і свої житла вони возять із собою. Всі вони – кінні стрільці з луків і промишляють не землеробством, а скотарством: їхнє житло – кибитки… Їм сприяє їхня земля і допомагають річки. Країна скіфів – це багата на траву і добре зрошувана рівнина…

Лущик, Петро Михайлович. Ратники князя Лева [Текст] : роман / П. М. Лущик. - Київ : Довженко Букс, 2016. - 249, [1] с. - ISBN 978-617-7463-06-0

Лауреат літературного конкурсу "Коронація слова" письменник Петро Лущик  описує в книзі події повернення хрестоносців до Львова. Сподівання Данила Галицького з допомогою Риму очистити землю від Золотої Орди не справдилися. Те чого не вдалось батькові , намагається здійснити його син Лев.
Та то не книги, то жива душа,
Слізьми омита і палкою кров'ю,
Що нас із пороху щоразу воскреша
Високою і чистою любов'ю
(Наталія Харасайло).
Яріш, Ярослав Іванович. Судний день [Текст] : роман / Я. І. Яріш. - Харків : Факт, 2016. - 298, [2] с. - ISBN 978-966-637-812-8

"Гомоніла Україна, довго гомоніла, довго, довго кров степами текла-червоніла"… Зі шкільної парти ми пам'ятаємо, як Шевченко у своїй безсмертній поемі «Гайдамаки» «скликав» у Холодний Яр відважне гайдамацтво, а ми з хвилюванням слідкували за долями Гонти, Залізняка і Яреми Галайди. Та чи було все саме так, як описував Великий Кобзар? Як зараз нам ставитися до кривавих подій Коліївщини? Що це було: стихійне повстання українського селянства, спланована війна за відновлення незалежності Української Держави чи "багатоходівка" Російської імперії? На це питання дає відповідь новий роман Ярослава Яріша "Судний день". Його сюжет заводить нас у жорстоке ХVІІІ століття, де поміж темних пущ Холодного Яру та глибоких байраків запорозького степу кувалися свячені ножі, у той час як у замках і палацах жирувало знавісніле від безкарності панство. Ось-ось «заспівають треті півні», впаде іскра у порох і велике пожарище затопить всю Україну, спом'янувши горді часи Хмельницького і Палія. Усе ніби й просто… Але була ще й третя сила…

Тиліщак, Володимир Семенович. 1930. У.С.Р.Р. Повстання [Текст] : [наук.-попул. нариси] / В. С. Тиліщак. - Київ : Смолоскип, 2016. - 203, [3] с. : іл., фот. - Бібліогр.: с. 197-[204]. - 1000 экз. - ISBN 978-617-7173-55-6

1930 року, напередодні Голодомору, Україною прокотилася масштабна хвиля селянських мирних протестних виступів та збройних повстань проти сталінської політики розкуркулення і насильницької колективізації. Книга ознайомлює з перебігом та особливостями певних повстань і заворушень у різних регіонах України та вперше відкриває сучасним читачам імена їхніх учасників.
У бібліотечній тиші минулого сльоза,
Зерно досягнень і гірка полова,
У тиші цій майбутнього гроза,
Що стане запорукою нового".
(Наталія Харасайло)
Капранов, Дмитро Віталійович. Забудь-річка [Текст] : роман / Д. В. Капранов, В. В. Капранов. - Київ : Нора-Друк : Зелений пес, 2016. - 541, [1] с. - (Серія "Читацький клуб"). - ISBN 978-966-8659-77-5. - ISBN 978-617-688-009-7 (серія)

Новий роман братів Капранових доводить, що останні драматичні події в Україні можуть дати матеріал не тільки для роздумів, але й для чудової історії, в яку окрім бурхливих років, що передували Євромайдану, увійде практично вся історія нашої країни за останні 80 років. Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем - Степан Шигута. Комсомолець воює у дивізії "Галичина", син офіцера УНР - у Червоній Армії, а польський жовнір - в УПА. Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання.
У тиші цій минулого сльоза,
Зерно досягнень і гірка полова.
У тиші цій майбутнього гроза,
Що стане запорукою нового.
(Наталія Харасайло).
Палій, Олександр. 25 перемог України [Текст] / О. Палій. - Київ : К.І.С., 2016. - 116 с. - (Історична серія)

Книга популярно викладає історичні події, пов'язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. Перелічені в книзі факти визнані й підтверджені академічною наукою. Книга стане в пригоді студентам, викладачам, учням загальноосвітніх шкіл та всім, хто цікавиться вітчизняної історією.


Не вам судить, короткозорі.
Вже тіла України мало вам.
Вже душу України -
Великодній Храм! -
Перетворити хочте на руїни
(Андрій Демиденко).
Березовець, Тарас. Анексія: острів Крим. Хроніки "гібридної війни" [Текст] : [голов. дослідж. захоплення півострова] / Т. Березовець. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 391, [16] с. : фот. кольор.

У книзі відомий експерт кримчанин Тарас Березовець аналізує механізми й технології так званої гібридної війни, розв’язаної військами Російської Федерації ("зеленими чоловічками") на території АР Крим. "Анексія: Острів Крим" містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими й міжнародними політиками, військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.
Війна не пахне порохом...
У неї запах жовтих свічок та ладану,
Стукіт сухої землі по трунах.
Заколисує Україна за обрієм сонце
Своїх найкращих синів,
Найкращих чоловіків та найвідданіших батьків.
Положій Є. В. Іловайськ [Текст] : розповіді про справжніх людей / Є. В. Положій. - Харків : Фоліо, 2016. - 377, [1] с.

"Іловайськ" - книга про мужність , неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 р. в "Іловайському котлі", що став, найбільшою поразкою української армії на Сході України. Це чесна книга автора Євгена Положія про війну, яка, як відомо, ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми.


Я крил не маю, а літаю,
Я не зоря, але тобі свічусь.
З любов'ю я усе здолаю.
З любов'ю я - не заблукаю
(Андрій Демиденко).
Трофимович, Васіліса Миколаївна. Любов на лінії вогню [Текст] / В. М. Трофимович. - Харків : Фоліо, 2016. - 152, [1] с. : фот. - ISBN 978-966-03-7595-6

Він і Вона. Їхнім стосункам не завадить ніщо і ніколи, бо це закон всесвіту. У збірці Василіси Трофимович сплелись разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. Почуття на лінії вогню, які увібрали і високу любов, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям.
А день, як соняшник:
Святий - Святий!
І тоді обабіч польової дороги рвуться кульбаби -
Не міни. І не віриш, що по цьому полю падають люди від ран і від болю ...
І важко осмислити слово "Війна".
Забужко, Оксана Стефанівна. І знов я влізаю в танк... [Текст] : вибр. тексти 2012-2016: ст., есе, інтерв'ю, спогади / О. С. Забужко. - Київ : Комора, 2016. - 413 с. : іл. - ISBN 978-617-7286-11-9

Нова збірка відомої письменниці Оксани Забужко - для тих, хто не уникає чесних відповідей на нагальні питання і переймається викликами, які ставить перед українцями сьогодення. Це ексклюзивний репортаж із гарячих точок інформаційного фронту, де триває боротьба з забуттям і байдужістю, які мало не коштували нам держави.

Миронова, Вероника Вадимовна. Люди Донбасса [Текст] : жизнь сначала / В. В. Миронова. - Х. : Бибколлектор, 2016. - 175 с. - ISBN 978-617-7013-57-9

Книга розповідає про переселенців з Донбасу. Перед нами оповідання про людей сильних, які не тільки самореалізувались в непростих умовах, але які допомагають іншим. Автор книги - також переселенка з Донбасу, котра продовжує займатись улюбленою справою на новому місті і розповідає про людей з Донбасу іншим.



Оглянувши оком уявну полицю нових надходжень,насправді важко вибрати художні тексти сучасної української літератури, які можна з впевненістю назвати найліпшими. Чудовий привід ознайомитись з ними. Отже...

Кокотюха, Андрій. Повний місяць [Текст] : роман / А. Кокотюха. - Київ : Нора-Друк, 2015. - 366, [1] с. - (Серія "Морок")

Книга ввійшла до "довгого списку" премії "Книга року ВВС - 2014". Осiнь 1944 року. Подiлля. Лiнiя фронту вже далеко, але спокою в тилу немає. У селищi Сатанів страх перед гестапо змiнився боязню каральних операцiй НКВС, мало того, округу тероризують озброєнi до зубiв банди кримiнальникiв та дезертирiв, але й це ще не все: кiлька мiсяцiв у околицях на узлiссi знаходять тiла людей, загризених дикими тваринами. Люди кажуть, завiвся в тутешньому лiсi вовкулака...

Розгадати таємницю сатанівського лiсу береться бойовий офiцер, фронтовик Андрiй Левченко. Разом iз ним у небезпечнiй грi є втікач із сталінського табору Iгор Вовк, жорстокий капiтан НКВС Сомов, дезертир Жора Теплий та повстанський сотник Грiм. Їхнi долi сплелися в тугий вузол, кожен має свiй секрет. Кому з них вдасться вистояти в двобої з перевертнем?

Детективний трилер, виконаний у популярному стилі ретро-роману, що захоплює з перших сторінок. А фінал обіцяє несподіванки, яких не чекав, за його зiзнанням, сам автор.

Самойленко В. М. Час розкиданого каміння [Текст] : [роман] / В. М. Самойленко. - Київ : Ніка-Центр, 2015. - 167 с. : іл. - (Коронація слова)

Як складно подекуди буває виділити сьогодення від днів минулих... Хтозна, як пройде зустріч колишніх друзів, та й чи відбудеться вона взагалі ? Хтозна... чи прийшов час збирати каміння?.. А Якщо так, то де його шкуати - це каміння?.. Про це все і інше в книзі Володимира Самойленка.

Волков, Олексій Михайлович. Вовчий місяць [Текст] : роман / О. М. Волков. – К.: Нора-Друк, 2016. – 464 с. Серія: Морок. ISBN 978-966-8659-74-4

Неперевершений маестро українського детективу Олексій Волков у книзі пропонує пережити непересічну гостросюжетну історію. Герой роману колишній вчитель історії в глушині українських лісів відкопує унікальну знахідку.

Кримський, Агатангел Юхимович. Виривки з мемуарів одного старого гріховоди [Текст] : вибране / А. Ю. Кримський ; [упоряд. і передм. Ю. Коваліва]. - Київ : Академія, 2017. - 319, [1] с. - ("In crudo" (без прикрас) › українське). - ISBN 978-966-580-498-7. - ISBN 978-966-580-458-1 (серія)

Агатангел Кримський - один із найколоритніших українських прозаїків раннього модернізму. Його оповідання виповнені експериментальним пафосом, проникненням у внутрішній світ і темні закутки душі психічно розщеплених, невротичних і самоздивованих натур.

Крушельницький, Антін Владиславович (1878-1937). Той третій [Текст] : вибране / А. В. Крушельницький ; [упоряд. і передм. Ю. Коваліва]. - Київ : Академія, 2017. - 318, [1] с. - ("In crudo" (без прикрас) › українське). - ISBN 978-966-580-501-4. - ISBN 978-966-580-458-1 (серія)

Антін Крушельницький сміливо порушував табуйовані теми, відтворюючи ранньомодерністське світовідчуття. Його оповідання насичені духовною атмосферою галицької інтелігенції на початку ХХ ст. і львівським колоритом.  Розгортаючи події у внутрішньому світі персонажів, переважно жінок, він активно  використовував психоаналіз, натуралістичну стилістику і прийоми "потоку свідомості".

Підмогильний, Валер'ян Петрович. Повість без назви [Текст] : вибране / В. П. Підмогильний ; [упоряд. і передм. Ю. Коваліва]. - Київ : Академія, 2017. - 318, [1] с. - ("In crudo" (без прикрас) › українське). - ISBN 978-966-580-499-4. - ISBN 978-966-580-458-1 (серія)

Проза Валер'яна Підмогильного природно вписується в контекст високого європейського літературного модернізму. Останній його твір  "Повість без назви…" визнано найблискучішим у тогочасній українській літературі. Це - досконала за художньою формою, а за пафосом близька до сковородинівства самодискусія, в якій протистоять актуальні для того часу і людського майбутнього ідеї та принципи.

Винниченко, Володимир Кирилович (1880-1951). Намисто [Текст] ; Мала проза / В. К. Винниченко ; [упоряд. та прим. С. Гальченка] ; НАН України, Ін-т літ. ім. Т. Г. Шевченка. - Київ : Наукова думка, 2016. - 941, [1] с. - ISBN 978-966-00-1558-6

До книги Володимира Винниченка увійшло вісім оповідань, ранні твори, більшість яких визнанна літературними шедеврами, і оповідання 1900-х першої половини 1920-х років періоду еміграції.

Хороші слова, хороші новини, хороші книги - це як кисень для душі. Станьмо збирачами хороших новин і цікавих книг. Будемо шукати їх зерна в подіях сьогодення і в минулому. Вони обов'язково проростуть і дадуть добрі паростки.


Мельник, Ярослав. Маша, або Постфашизм [Текст] : роман / Я. Мельник. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 283 с. - ISBN 978-617-679-216-1

Володар премії "Книга року ВВС - 2013" Ярослав Мельник у своєму футуристичному гостросюжетному романі, який критики називають "шокуючим твором про нацистів і велике кохання", розвиває жанр антиутопії і аналізує гріхи людства.

Процайло, Андрій Ярославович. Мер сидить на смерті [Текст] : [роман] / А. Я. Процайло. - Харків : Фоліо, 2015. - 265, [1] с. - (Читай про Львів!). - ISBN 978-966-03-7251-1

Андрій Процайло у книзі доводить, що у час, коли Земля нарешті усвідомила, що її епіцентр Україна, це не дивина...

Пишнюк, Тетяна Володимирівна. Божа вивірка [Текст] : роман-молитва / Т. В. Пишнюк. - Чернівці : Букрек, 2016. - 230 с. - ISBN 978-966-399-808-4

П'ятий роман важливий для авторки Тетяни Пишнюк віриться, що саме цей роман - молитва стане оберегом для України.

Гаврилів, Тимофій. Де твій дім, Одіссею? [Текст] : поема / Т. Гаврилів. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2015. - 214, [1] с. - ISBN 978-617-7192-16-8

Світ зазнає докорінних змін і сьогодні в ньому ніщо вже не таке, як учора. Вирушаючи в подорож, герой не підозрює, що опиниться в центрі зіткнення культури цивілізацій... "Де твій дім Одіссею?" Тимофія Гавриліва - про Віру, Надію, Любов, зближення, про розлуку, пошуки і впізнання, примарне і справжнє.

Михед, Олександр. Астра [Текст] : психотрилер : [роман] / О. Михед. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2015. - 208, [1] с. - ISBN 978-617-7192-19-9

"Астра" - це захоплива історія життя Віктора Варецького, розказана ним самим. Історія пошуку відповідей на запитання, які краще не ставити. Пошук правди, на шляху до якої губиш усіх, кого любив. І розумієш: усе вигадка, все ілюзія. Мандрівка дорогою, що веде серце темряви, в основу світобудови.

"Астра" - динамічний психотрилер, який торкається найглибших страхів свідомості читача. Весь світ, який ти знаєш і любиш – це умовність. В основі світобудови – суспільний договір, який направду є всього лише брехливим пактом про ненапад. Головний герой роману авантюрник Віктор Варецький отримує запрошення відвідати семінар "Астра" в загадковій місцині в Карпатах. І це змінює все його життя.

Книга ввійшла до "довгого списку" премії "Книга року ВВС - 2015". Друге видання вийшло в вересні 2015 р. Презентаційний тур охопив 11 міст України. Одеса стане останнім містом презентацій книжки.

Іваничук, Роман Іванович. Сліди на піску [Текст] : новели та оповідання / Р. І. Іваничук ; [упоряд.: Н. Л. Бічуя, В. В. Ґабор]. - Харків : Фоліо, 2015. - 248, [2] с. - ISBN 978-966-03-7335-8

Іваничук, Роман Іванович. Осінні узори [Текст] : новели та оповідання / Р. І. Іваничук ; [упоряд. Н. Л. Бічуя, В. В. Ґабор ; передм. Н. Л. Бічуї]. - Харків : Орбіта, 2016. - 299, [1] с. - ISBN 978-966-96018-8-9

У своїх книгах Роман Іваничук хоче сказати, що навіть найнепомітніший слід, який залишила на рідній землі чесна людина, ніколи не зникає.

Винничук, Юрій Павлович. Цензор снів [Текст] : [роман] / Ю. П. Винничук. - Харків : Фоліо, 2017. - 363, [2] с. : іл. - ISBN 978-966-03-7667-0

Винничук, Юрій Павлович. Місце для дракона [Текст] : [зб. творів] / Ю. П. Винничук. - Харків : Фоліо, 2015. - 311, [2] с. - ISBN 978-966-03-7259-7

Винничук, Юрій Павлович. Весняні ігри в осінніх садах [Текст] : [роман] / Ю. П. Винничук. - Харків : Фоліо, 2016. - 313 с. - ISBN 978-617-7012-50-3

Винничук, Юрій Павлович. Мальва Ланда [Текст] : роман / Ю. П. Винничук. - Харків : Фоліо, 2016. - 601, [1] с. - ISBN 978-617-7012-43-5

Винничук, Юрій Павлович. Груші в тісті [Текст] : [автобіогр. роман] / Ю. П. Винничук. - Харків : Фоліо, 2015. - 366, [1] с. : іл. - ISBN 978-966-03-7257-3

Найбільш читані. Кожен його твір є справжньою подією, з дивовижними персонажами, хвилюючими поворотами сюжету.

Щербак, Юрій Миколайович. Хроніка міста Ярополя [Текст] : вибр. проза / Ю. М. Щербак. - Київ : Українські пропілеї, 2016. - 676, [2] с. - (In corpore). - ISBN 978-966-7015-97-8

Юрій Щербак переконаний, що людина безсмертна. Оскільки вона наділена Божим даром - Словом, і тільки слово убезпечує її від забуття.

Коломійчук, Богдан Вікторович. В'язниця душ [Текст] : три справи комісара Вістовича, Львів, 1902-1903 рр. : [повісті] / Б. В. Коломійчук. - Харків : Фоліо, 2015. - 218, [2] с. : іл. - (Серія "Ретророман"). - ISBN 978-966-03-7299-3. - ISBN 978-966-03-7113-2 (Ретророман)

В книзі автор найкраще проявив себе як майстер детективного жанру. В основі сюжету -блискуче розслідування заплутаної справи, яке проводить львівський комісар Адам Війович.

Жадан, Сергій. Життя Марії [Текст] : [кн. віршів і пер.] / С. Жадан. - Чернівці : Meridian Czernowitz : Книги-XXI, 2015. - 183 с. : фот. - ISBN 978-617-614-085-6

У поетичній збірці Сергій Жадан розмовляє про найдорожчі листи, спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста.

Скрябін, Кузьма (1968-2015). Проза [Текст] / К. Скрябін. - Харків : Фоліо, 2016. - 376, [2] с. - ISBN 978-966-03-7411-9

До книги включено усі прозові твори Андрія Кузьменка, в яких якнайкраще розкрито його оригінальний, приправлений іскрометним гумором письменницький талант.

Отже, у часи, коли ні на що немає часу, важливо обирати саме ці книги. Книги , які допоможуть досягти мети і надихнути на нові перемоги. Хочете посміятись від душі або поплакати над чужими історіями? Тоді ці книги - саме для Вас!


Ми всі з самого дитинства вчимося жити саме на казках, завдяки казкам розбудовуємо наше життя й Державу, здійснюємо самопожертви, закладаємо принцип саморозвитку. Кожна казка залишається в пам'яті так давно, як довго її читатимуть, захоплюючись, нові покоління. Як заохотити до читання дітей? Все дуже просто: просіть дитину Вам почитати! Більш того, оберіть для початку саме найулюбленішу книжку малюка. Ось побачите -,дитина буде у захваті і залюбки візьметься за книгу.


Читати на свіжому повітрі - неперевершено. Запрошуємо Вас: Читайте! Читайте! Читайте! Не поспішаючи, щоб не втратити жодної краплі коштовного змісту книги. Читайте! Нехай не буде жодного дня , коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги! Приємних вражень і цікавих здивувань.
Де у світі така сила,
Щоб козацький рід скосила?
Щоб козацький дух зломила?
Будем!
Будем жить!!!

Коментарі