Благодійна акція у День білої тростини




Сьогодні в Міжнародний день білої тростини ми подарували нову скрипку сліпому музиканту Валерію Олексійовичу Сьоміну. Кошти на скрипку перерахували:
  1. Сергій Кудлаєнко, народний депутат України.
  2. Володимир Онофрійчук, депутат Вінницької міської ради.
  3. ГО "Культурний Всесвіт".
  4. Колектив ЗК "Вінницька міська централізована бібліотечна система".
Валерій Олексійович є нашим хорошим знайомим по проекту "Побачте нас". Нещодавно він звернувся до нас з проханням придбати йому нову скрипку, оскільки старий інструмент віком понад 80 років вийшов з ладу, а скрипка - то його годувальниця. Ми не залишились байдужими до потреб сліпого музиканта і долучились до збору коштів.

Біла тростина, як символ незрячої людини, бере початок в 1921 році. У Брістолі (Великобританія) жив молодий професійний фотограф на ім'я Джеймс Біггс. Після аварії він втратив зір. Треба було починати нове життя, і він став вчитися самостійно ходити по місту за допомогою тростини. Але незабаром він зрозумів, що на його чорну тростину не реагують ні перехожі, ні водії. Тоді він пофарбував тростину в білий колір. І вона стала помітна. Це нововведення підхопили всі незрячі. 

Міжнародним святом День білої тростини визнано ще в 1969 р. на загальних зборах Міжнародної федерації сліпих. У всесвітньому масштабі цей день відзначався з 15 жовтня 1970 року. Союзи сліпих намагаються в цей день спільно зі зрячими проводити відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих в суспільство. І, хоча цей День служить нагадуванням суспільству про солідарність і про допомогу, але й у наступі дні ми повинні проявляти турботу про людей, які волею долі змушені тримати в руці білу тростину!





Коментарі