Скорботна свіча пам'яті


Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. 85 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. 85 років тому нам хотіли винести вирок смерті. 85 років тому мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей були винищені Голодомором.

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. Саме подіям Голодомору 1932-1933 років було присвячене чергове засідання клубу "Краєзнавчі студії" у формі історичної години "Скорботна свіча пам'яті".

Учні 9-В класу ЗОШ № 6 мали змогу поспілкуватися з співробітником Центру історії Вінниці Сергієм Гулою, який ознайомив присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії та фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї. Учасники заходу переглянули відеофільм про передумови створення штучного голоду в Україні, а також вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.











Коментарі