Цінуй, народе, воїнів своїх 📗📖


А багаття весело потріскує
І парує куліш в казані...
Автомат на плечі все нагадує, -
Відбувається це на війні...
Четвертий рік поспіль іде війна на Сході України... 27 червня відбувся черговий фестиваль польової кухні присвячений пам'яті загиблого під Дебальцевим нашого земляка, бібліотекаря, кухаря Тараса Сича. Пахло кашею, борщем, запеченим м'ясом. У фестивалі приймали участь кухарі військових частин, ДНС, муніципальної поліції, ЦПТО № 1, волонтери, представники громад національних меншин. На триногах у казанах варив юшку та смажив на мангалі шашлики шеф-кухар Ігор Місевич.

Нашому колезі Тарасу Сичу - у кінці 80-х на початку 90-х він працював бібліотекарем бібліотеки-філії № 17, - ми присвятили виставку "Цінуй, народе, воїнів своїх". На ній була представлена література про події на Сході України, про нашого загиблого колегу. Книжково-ілюстративна виставка, світлини Тараса привернули увагу багатьох учасників та відвідувачів фестивалю: воїнів АТО, організаторів фестивалю Євгена Майданика, депутата Сергія Кудлаєнка, Дениса Збажинського та інших.

В часи Євромайдану Тарас готував їжу спочатку для протестувальників на київському майдані. Згодом він куховарив для бійців батальйону "Київська Русь" в зоні АТО. Тарас Сич загинув на своєму посту 13 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу.
І настане час, коли один скаже:
Слава Україні!
І мільйони відповідатимуть:
Героям Слава!

























Коментарі