Кримські татари: історія і сьогодення 📗📖


17-18 травня у Вінниці відбулася презентація меморіального проекту “Хайтарма. Повернення”, приуроченого до 75-х роковин депортації кримськотатарського народу. На площі Героїв Небесної сотні зібралися представники кримськотатарського народу та активісти, щоб привернути увагу вінничан та нагадати про страшні події, що відбувались давно та ті, що тривають зараз.

Організатори - громадська організація “ВЕТАН” та Вінницька міська рада - експонували на площі відразу дві виставки. Перша, "Символи депортації", розповідає про те, що довелося пережити кримським татарам 75 років тому, а друга - про сьогоднішніх бранців Кремля. Поруч зі стендами розташовано предмети, які кримські татари брали з собою в дорогу: передусім Коран та землю.

Звучали вірші кримськотатарських авторів, запрошено лідера кримськотатарської громади на Вінниччині, комбата добровольчого батальйону “Крим” та радника міністра у міністерстві ветеранів Ісу Акаєва, а також Ескандера Анафієва, керівника ГО “ВЕТАН” та Араба Халіла, історика. Захід відвідали керівники міста та області. В рамках проекту "Хайтарма. Повернення" ми також представили виставку "Кримські татари: історія і сьогодення".

















Коментарі