Для пам'яті, для розмислу: нові надходження до відділу організації і використання фондів

Пропонуємо нові  науково-популярні видання, які ми отримали  в рамках програми "Поповнення фондів публічних бібліотек" від Українського інституту книги.



Книжка не лише смішна, а й пізнавальна. Вона знайомить читачів зі способами викладання та шкільними предметами від часів Київської Русі до навчання в радянській школі та розповідає про те, що турбувало учнів у різні епохи.


Книга розповідає про життя великої української співачки Соломії Крушельницької, яка окрім унікального таланту, мала вольовий та рішучий характер, неймовірну працездатність і стійкість при будь-яких обставинах. 

Нове видання про велику артистку Марію Заньковецьку, яка своїм творчим життям була тісно пов’язана з українським народом і батьківщиною. Саме вона стала культовою фігурою вітчизняного театру. Книга адресована усім, хто цікавиться культурою.
 



В книзі представлені міфи, легенди, перекази та загадкові сторінки української історії на основі згадок у літописах, творах давнього і середньовічного письменства, фольклорі, топоніміці. Тут багато захопливого, нерозгаданого й таємничого.


Автор зазирає в історію культури забобонів і розкриває деякі дивовижні секрети. Книжка знайомить читача із захопливим світом забобонних звичаїв, які в повсякденному житті ми часто навіть не помічаємо.


Ця біографія Ейнштейна розповідає, як наукова фантазія винахідника виросла з його бунтівного характеру. Своїм успіхом вчений завдячував тому, що ставив під сумнів стійкі уявлення та захоплювався таємницями, які інші вважали банальними.


Стівен Гокінґ — людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. В книзі автор ставить глибокі питання та знаходить ще глибші відповіді. Вона розкриває уявлення про Всесвіт, які засновані на найсучасніших теоріях.


Нова серія книг «Наука в коміксах» Ларрі Гоніка. Автор з гумором розповідає про природничі науки і наводить приклади практичного застосування у повсякденому житті. Видання стануть чудовими помічниками для школярів.

Ці книги ви можете отримати в ВОВФ по ВСО та МБА. Приємного читання!

Коментарі