Серед імен і книг

 


Знайомтесь: книги-переможці Всеукраїнського конкурсу "Книжка року-2020", заснований в 1999 році. Книги представлені в різних номінаціях: українська сучасна література, переклади класики, дитяча література, мистецькі видання. Цього року до списку переможців увійли 32 книги.

Представляємо лауреатів Всеукраїнського рейтингу «Книжка Року - 2020",

отримані відділом організації та використання фондів ЦМБ.

До вашої уваги перегляд деяких з них:


Авторка дає відповіді на запитання: чи буде існувати друкована книжка, що станеться з життям людини без книжок, яке місце вона займатиме у добу Інтернету і соціальних мереж.
У виданні представлені аналіз наукових досліджень письменниці та багато цікавих фактів з історії книги.


Події п’єси "Хлібне перемир'я" відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан.



Книга "Амадока" названа на честь найбільшого озера, яке колись було на території України, але на сьогодні воно вже давно зникло і вважається легендою. Дія твору паралельно відбувається в кількох часових вимірах - це історії з життя нашої країни. Тут є і про Голокост на Галичині, і про київських неокласиків, і про війну на Донбасі.

Це також історія про загублене у вирі століть людське життя. Головний герой - понівечений в одній із гарячих точок на Сході України, тільки дивом залишився живим. Його рятує жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива.


Книга для дітей та юнацтва про українську армію, починаючи від походів князів Олега та Святослава, про часи Війська Запорізького, про історію Повстанської армії. Нащадки тих воїнів в наш час несуть службу, захищаючи Вітчизну. Юні читачі дізнаються про структуру і завдання сучасної армії.

Книга Сергія Плохія "Забуті покидьки Східного фронту" - історія унікальної співпраці американських і радянських солдатів під час відкриття Другого фронту в червні 1944 року, яка завершилась великою невдачею - розділом навпіл повоєнної Європи. Автор на основі розсекречених архівів розкриває джерела конфліктів Холодної війни.

Ці книги ви можете замовити та отримати у ВОВФ по ВСО та МБА.
Знай своє, вивчай своє, пам'ятай та оберігай своє!

Коментарі