Від слова, від зерна



Представляємо сучасну українську художню літературу, отриману відділом організації та використання фондів від Українського інституту книги в рамках програми «Поповнення фондів публічних бібліотек».


Пригодницький роман, написаний тандемом сучасних українських письменників.
Події, які відбуваються в трьох сюжетних вимірах: стародавні часи, часи другої світової війни та сьогодення, чимось нагадують замки на дверях, універсальним ключем до яких є самі герої.
Хто така Діва, і чому на неї полюють декілька століть та куди ведуть двері, які можна відчинити ключами Марії?
Автори наче підкреслюють, що істина єдина незалежно від часу, а от життєвий шлях залежить саме від прагнень людей.


Твір від Золотого письменника України. В романі переплітаються долі мешканців вулички із назвою Обітниця, яка постає як модель сучасного світу сповненого тривог і надій.


Це збірка, до якої увійшли найважливіші есеї Забужко за останні 20 років, присвячені визначним постатям української культури минулого століття: Катерині Білокур, Соломії Павличко, Юрію Шевельову, Леоніду Плющу, Юрію Покальчуку. Письменниця намагається не відділяти своїх героїв від епохи, в якій вони жили.



Яскрава динамічна книга про простих людей, які в темні часи стали промінчиками світла; про боротьбу, силу духу і надію на краще.
Читається на одному подиху!


Роман «Другу також варто придбати» писався автором в російській в’язниці. На перший погляд, це традиційний фантастичний твір, але в ньому письменник намагається дати відповідь на болючі питання сучасності.
«Маркетер» - збірка автобіографічної прози, яка складається з невеликих оповідань. Твір про початок дев’яностих, зміну цінностей, та руйнування стереотипів. Про становлення та загартовування душі й характеру. Про любов та дружбу.
Ці книги – чудовий подарунок книголюбам!


Читай своє! Вивчай своє! Цінуй своє!

Коментарі